Tuesday, June 26, 2007

Pippi på pippi-tröjor













Vår härliga dotter förärade mig en underbart fin kudde som hon sytt och stickat till morsdag - hon tyckte väl att våra bleka kuddar i den lika bleka soffan skulle muntras upp med någon i färg! Jättelyckat. Nu har jag försökt mig på lite dominostickning också, kanske kan det bli till någon kudde också, vem vet.




Så här långt hann jag på tröjan på resan. Igår kväll blev ärmarna helt klara samtidigt som jag såg den engelska deckaren - mycket spännande! Ikväll är det ju den gamla traditionella deckare med mord i Midsomer, den ges ju i några avsnitt varje sommar. Ser fram emot det och stickandet som går jättefort när det är spännande saker som händer i rutan! Garn har redan inköpts till tröjan till lillebror, det ligger i korgen.



Monday, June 25, 2007

Hemma igen....















Efter en 10-dagars resa i norr med bl a besök vid Storforsen i Piteälv, Thailändska paviljongen, Döda fallet, underbar midsommarafton på Frösön är jag nu hemma igen och det är klart att jag stickat i bilen! Eftersom det nästan aldrig är jag som behöver köra går det utmärkt att fördriva tiden med stickning. Denna resa blev det en halv Pippitröja till 4-åringen. Den ska snart vara färdig eftersom lillebror också vill ha en!

Thursday, June 14, 2007

Stick-café på Göta Kanal





Idag har några medlemmar från Hemstickan och Vetestickorna varit på utflykt på Göta Kanal. Vi startade klockan 8.30 från Norrköping och klev på båten Wasa Lejon i Berg. Båten förde oss genom grönskande ängar och fantastiska slussar till Borensberg där den vände och förde oss tillbaka till Berg. Resan tog hela dagen och vi stickade, åt gott, pratade och stickade igen. Naturligtvis såg vi på naturen runt omkring oss också. Spännande var det också att fara på akvedukten över den livligt trafikerade vägen - en upplevelse! Vi var naturligtvis inte ensamma på båten - många damer kom och intresserade sig för vad vi stickade. Nu tar vi lite semester men de som är hemma i juli kan träffas på Gubbens trädgårdscafé och fika och sticka måndagar och onsdagar på eftermiddagen.
Nu är det en Pippi-tröja till Lilltjejen som är på gång - tar den med på semestern!







Thursday, June 7, 2007

Så här blev den!


Nu är Evas tröja klar! Jag och några med mig tyckte det var bättre med hyska och hake än med blixtlås, få se vad Eva själv säger. Koftan ska överlämnas på lördag!
Hoppas den blir varm och go´ i vinter, nu behövs den ju sannerligen inte. Den är stickad i Bergå extra 2 tr garn och med mönster blir den ju egentligen dubbel.
Slit den med hälsan säger jag och så tar jag itu med min garnkorg igen......