Thursday, October 23, 2008

Vilken mössparad!


Vi har börjat med ett projekt, vi ska sticka vantar och sockar till de Hemlösa i vår stad, det stickade ska lämnas över till jul. Ella har en kontaktperson som ska ta hand om allt vi stickar och några av oss har redan börjat! Några stickande damer kunde inte låta bli att prova mössorna idag, vilket gäng, se bild! Idén är jättebra!

Jag har jag börjat på en tröja till ett barnbarn, vinröd med ett hästansikte mitt fram. Då jag på lördag far till varmare länder för att ha det skönt i 3 veckor, tar jag med mig garn så jag kan sticka ärmar och bakstycke - hästen får vänta tills jag kommer hem. Tar också med mig lite projektgarn så får jag se vad det blir. En del böcker, taldito, kommer också att finnas med i bagaget liksom några sudoku - jag måste hålla hjärnan igång ordentligt. Jag kommer att skriva lite på bloggen från mitt semesterställe men kan nog inte lägga in några bilder. Vi får se hur det blir, kameran är med så kanske det går!

Monday, October 20, 2008

Hjärtesjalen klar


Nu har 1 hg Trekking-garn gått åt till min hjärtesjal. Den blev fin men stickig så jag kan inte ha den själv, är så jättekänslig för stickig ull tyvärr. Säkert finns det någon i min omgivning som vill ha den. Igår började jag på en röd fuskolle till mig själv - det blir en del till mig nu också! Eftersom det regnar idag blir det inte någon golf, Vetestickorna träffas på Vetekornet och jag går dit en stund på eftermiddagen. "Hemstickan" ska hälsa på hos Vetestickorna på torsdag och det ser jag också fram emot. Då blir det många flitiga fingrar igång.....

Friday, October 17, 2008

Vantar, sjalar och mössor på caféet!

Så många flitiga fingrar som arbetade på vårt stick-café i torsdags! Det var många aktiviteter på Hemgården så vi hade det lite stökigt kring oss. Våra 3 unga nya sticksugna tjejer var med och gissa vilken produktion! Det har stickats mössor och pannband på löpande band sedan förra veckan.
Våra 3 unga nya sticksugna tjejer var med och gissa vilken produktion! Det har stickats mössor och pannband på löpande band sedan förra veckan. Sjalar och vantar har också tillverkats under veckan.Vilket höstväder vi har! Jättvackert i vår natur, försöker vara ute så mycket som möjligt, golfbanan lockar och är helt underbar nu! Det är inte så många som är ute heller så trångt är det inte. Själv producerar jag vantar till lilla barnbarnet i Österrike, fått beställning på det. Det blir förmodligen en liten tröja vad det lider men färg och modell har jag inte fått klart för mig än. Köpte rött garn hos Vanja (fast jag inte borde köpa mer) till en fuskpolo till min nya svarta kappa. Garnet är Järbos Duo och det går fort att sticka eftersom det är ganska grovt. Känns bra som omväxling till det tunna garnet jag håller på med till min hjärtesjal. Den är snart klar förresten. Bild kommer.



Sunday, October 12, 2008

Några små hjärtan



Fick en idé av Stickorren igår, hon har stickat ytterligare en sjal med hjärtan. Mönstret har hon lagt in på Stickas hemsida. Jag plockade fram mitt garn som var med från Hammarö och började genast, nu har jag ett litet antal hjärtan klara! Mönstret är jättelätt och roligt att sticka. När denna sjal är klar har jag lättat garnförrådet med 1hg! Hurra.




Ett par vantar blev också klara igår, passar utmärkt till en 5- åring. De andra påbörjade vantarna blir nog lite stora i vinter så de får läggas i UFO-högen. Roligare med sjalen. Stickorren har också en bild på krokade vantar, det blir nog min nästa sysselsättning, även till dem kan jag ta garn som jag hade med från Hammarö!

Thursday, October 9, 2008

3 par barnvantar på gång

Det blir vantar ett tag framöver. Har börjat på 3 par i olika garnkvaliteter och i olika storlekar, alltid passar de väl något barnbarn! De vita stickas i ett Regia Softy-garn, ljuvligt att sticka i och verkar bli varma, de mörkröda är garn från växtfärgade-garnhögen och de ljusa rosa är i garn som jag köpte från Garnhärvan på Hammarö. Väntar på att komma på något stort att sticka, kofta, långdito eller möjligen mössor till småttingarna.



Thursday, October 2, 2008

Flitiga fingrar på caféet

Idag var det café igen - jättekul! Våra 3 "nya" stickande tjejer är så flitiga, de producerar mössor och sockar på löpande band! Vilken stickglädje! Själv känner jag att jag inte har så jättestor sticklust just nu, färgat garn OK, men vad ska det bli av det? Barnvantar kanske. De går i alla fall fort. Jag behöver inte något stickat, barnbarnens förråd verkar vara fullt och mitt garnförråd likaså, vad gör man då? I helgen åker vi till Sthlm på olika aktiviteter men förmodligen blir det inte någon tid över till Marias garn men det får väl bli någon annan gång



Wednesday, October 1, 2008

Färgat garn!!!

Idag har Ella och jag varit hos Metta och färgat garn. Jättespännande att se hur det blir, just nu är härvorna tvättade och upphängda i badrummet. Har ingen aning om vad jag ska sticka av det här garnet men det blir väl vantar kan jag tro. Är ju inne i en vantperiod just nu. Det blev ett par bruna vantar och en fuskolle i veckan - och tro det eller ej - av restgarnet som blev efter min kofta med 3/4 -ärm har det blivit en mössa och en
liten men skön och halsduk. Den räcker precis för att täcka halsen innanför kappan! Det har nu försvunnit 192 gr ur min stora garnsamling, inte illa på några dagar. Fick också Regia Silk från Hammaröhelgen och det kommer att bli sockar, kanske för någon i 6-7 års åldern. De kan ju ligga på hög härhemma tills behovet uppstår!