Sunday, November 30, 2008

Lovikka och annat smått och gott



Första advent - så tiden rinner iväg! Igår var jag riktigt flitig och stickade klart 2 par lovikkavantar, ska i morgon på stick-caféet få låna lite gult, rött och grönt garn till bårderna. Så fortsatte jag på ett par lite tunnare vantar med mönster med mitt egenfärgade blålila garn. Jag tror inte att jag någon gång repat upp så många gånger som igår innan jag fick mönstret på plats. Det skulle vara delbart med 16 och jag fick inte till det riktigt. Började med 64 m men såg snart att det blev för vid mudd och vad blidde det då? Jo en liten dockmössa, vet inte på vems docka den passar men so what... Fick alltså till det hela lite mer som en vantmudd men trollade lite med mönstret - hoppas inte någon bryr sig om det. Antagligen blir det en fortsättning på dessa vantar med 2-ändstickning i bottenfärgen.
Varit nere på stan och tittat på julskyltningen som är betydligt mindre och lugnare än tidigare år, kanske beror det på börsraset??? Inte heller var det så många människor ute och kollade in skyltningen och inte kom de från affärerna med så många paket heller!
I morgon ska jag förutom garn få låna en borste så jag kan rugga upp lovikkavantarna ordentligt.
Ser också fram emot att kolla in Johannas blogg och börja på "adventskalendern".

Friday, November 28, 2008

Café och pepparkaksbak


I torsdags var det café igen, 15 stickglada damer samlades och hade en trevlig eftermiddag. En hel del julklappar tillverkades, sockor och vantar och en hel del annat. Själv startade jag ytterligare ett projekt, ett par ljusa vantar med blått mönster i 2-ändstickning. Tyvärr använde jag ett gammalt mönster från ICA-kuriren. Garnet var ett 2-trådigt och man startade med 80 (!) m. Jag startade med 70 och när jag gjort mudden insåg jag att den blev alldeles för stor! Vad gör man då? Jo tar in som en mössa och si - det blev en dockmössa! Alltid något. Hemma har jag på gång 2 par Lovikkavantar som julklappar, hästtröjan, som jag inte behöver ha klar förrän i januari. Nu väntar jag dessutom på Johannas julkalender, har inte bestämt garn än men jag har nog en hel del användbart i mina lådor.

En bra förvaringsgrej visade jag upp på stick-caféet - köpt ett CD-fodral där jag lägger in alla mina rundstickor! Jättebra. Dessutom hittade jag i bokhandeln pennfodral som var 25 cm långa och de passar utmärkt till mina strumpstickor. Känner mig jättenöjd då jag fått ordning på stickeriet!!



Sunday, November 23, 2008

Blommor och hantverksmässa


Mer blommor - den här änglatrumpeten växte i närheten av där vi bodde, visst är den magnifik?!
Igår och idag har jag varit på Styrstads hantverksmässa traditonell mässa inför julen. Det var verkligen rikligt med hantverk där! Trevliga människor och glad stämning. Mitt i alltihopa finner jag Metta som har hela bordet fullt med saker hon gjort, både quiltat, stickat och virkat. Det är ju så att många här i Östergötland är hantverkare och det är lite svårt att sälja till det pris man skulle vilja ta, garnkostnaden plus lite till är väl vad man kan begära. Tog ett kort på Metta vid bordet med hennes fina saker!
Såg i tidningen idag att Hjälpstickan fått massor med alster från hela Sverige att dela ut till hemlösa i Stockholm. Vi här i Norrköping har ju också tillverkat mössor, vantar, sockor och halsdukar till de hemlösa och allt ska delas ut till hemlösa i Norrköping! Känns meningsfullt att sticka och ge bort!

Tuesday, November 18, 2008

Måste visa mer blommor..


En vit, en rosa och en gul hibiskus, jättestora och vackera. De blommade i vårt område hela tiden vi var där! Dessutom fanns det ett otal rosensorter som jag luktade på varje gång jag gick förbi. Det är ju klart att i spanienklimat kan ju vad som helst blomma! DVS: när vi var där snöade det häftigt på Sierra Nevada, träd stormfäldes i Madrid, snö även i Barcelona och översvämning i Baskien! Allt medan vi låg och solade vid poolen i lugn och ro. Ganska fantastiskt! Återkommer gärna!











Monday, November 17, 2008

Hemma igen!


Efter 3 härliga veckor i Spanien är jag nu åter i "selen". Vädret har varit jättebra, en fin svensk sommar med varma sköna dagar men något svala nätter. Solat en hel del, sett mycket vackert eftersom vi tycker om att resa omkring därnere rätt mycket. Bouganvillan blommar för fullt, tala om min enkla hibiskus när den blomman där nere är som träd och blommar för fullt i alla möjliga färger! Tog en hel del bilder som jag lägger ut vartefter. Det blev en del stickat också, ett par vantar till projektet som Ella har till de hemlösa, ett par vantar till halvstort barnbarn, påbörjat ett par vantar i 2-ändstickning i det norska garnet Nagano (underbart till vantart) och ett bakstycke till en tröja till 4-åringen i Österrike - framstycket vågade jag mig inte på vid poolkanten eftersom det ska vara en mönsterstickad häst med flera färger så den får jag ta itu med nu när jag är hemma. Nu blir det lunch och sedan café!



Gläder mig åt att idag få gå ner på stick-caféet på Vetekornet, ser fram emot att träffa mina vänner där!