Tuesday, January 27, 2009

Award



Den här fick jag av Pärlmudden och den gjorde mig jätteglad!

Jag har lite knepigt med min dator för tillfället så jag kan inte klistra in en award jag fått av Eva S och Dockmamman, men jag försöker i morgon igen! Nu ska jag rusa iväg på fest! Återkommer som sagt i morgon.

Stickningsrapport


Tröjan till dotterdottern stickade jag mycket på förra veckan, men som jag tidigare skrivit tog garnet slut så jag fick köpa nytt, ett stort 4hg tungt nystan i marinblått och började jag sticka damasker av, igår kväll satte jag ihop de två "benen" och har själva byxdelen kvar. Mönstret är påhittat och kanske sänder jag det till STICKA:s medlemsblad om någon är intresserad.




Sunday, January 25, 2009

Hemma igen - ska snart rapportera vad jag stickat!


Efter en vecka i Österrike är jag nu hemma igen. Känns skönt. Borta bra men hemma bäst. Vädret har varit lite si och så, 3 dagar solsken och vackert, 2 hela dagar regn och resten mulet. Roligt att umgås med äldste sonen och hans familj. Tyvärr var lilla tjejen febrig och inte på humör för att prova hästtröjan, men jag tror den passar.

Tyvärr hade jag inte tillräckligt med garn med mig till den tröja jag håller på med, så ut på stan och leta garn. Det var lättare sagt än gjort! I Klagenfurt fanns det bara garn på Woolworth och i Villach fanns en riktig garnaffär med dyra garner. Det fick bli Woolworth och ett nystan på 4 hg marinblått. Av det blir det damasker till två småkillar i barnbarnskretsen! 12-åringen som vi hade med oss har blivit ganska bra på att sticka. Denna vecka har hon stickat ett fodral till sin nya digitalkamera, ljusblått och jättefint! Övning ger färdighet naturligtvis. I morgon ska jag gå på stick-caféet och träffa mina vänner. Ser fram emot det.


Friday, January 16, 2009

Fuskolle


Nu har den gråa garnhögen minskat lite! En fuskolle blev det till dottern. Den stickades i Ecoull från Marks, jättehärligt mjukt garn att sticka i. 5-åringens tröja stickar jag uppifrån och ner och hennes långbyxor som ska användas under overallen när familjen är i fjällen har jag också börjat på. Kunde heller inte låta bli att börja på dotterns kappkofta som hon själv designat. Vi får väl se om jag går iland med projektet, mönster finns som vanligt inte utan jag får prova på henne då och då. Gillar utmaningar av den här sorten! Den kommande veckan ska jag överlämna hästtröjan till barnbarnet 5 år - få se hur mottagandet blir!

Monday, January 12, 2009

3 gånger mudd


Nu har jag stickat muddarna till dessa vantar 3 ggr och känner att nu är jag nog nöjd ändå. Först blev avståndet från mudd till tumkil för långt. OK, jag klippte och sydde mudden närmare. Nej, inte nöjd då heller, klippte igen, tog upp maskorna från vanten och stickade på en ny mudd. Trägen vinner och nu är jag som sagt skapligt nöjd! Muddarna jag klippte av ligger och blänger på mig, jag får nog sticka färdigt vantar av dem också. Bland vårnyheterna finns dotterns inköp av garn till 1. fuskolle till henne, 2.en kappjacka till henne och 3. en tröja till 5-åringen. Allt i grått men jag har lovat flickebarnet att mormor stickar en rosa bård runt halsen och ärmarna nedtill, det blev hon glad för. Inte vet jag hur mycket hon fattade av detta men kanske. Det är en liten dam med bestämda åsikter redan och egentligen ville hon ha en rosa tröja, en med gladfärger! Det kan kanske bli en sådan också....
Fuskollen har jag börjat med och baby-ekoullen är ljuvlig. Tyvärr sticks den så det är inte något jag stickar till mig själv.

Thursday, January 8, 2009

Hästtröjan








Nu är den färdig, hästtröjan! Hoppas att den passar unga damen, det blev en häst på framstycket men en lite mindre än den som var tänkt från början. Kanske ska jag virka en liten lurvig vit kant kring halsen - tröjan måste ju få vara lite tjejig! Idag startade vi caféet igen, inte många där men trevligt. Kanske inte alla visste eller hade tid - få se nästa vecka. Stickat ett par små vantar uppifrån och ner enligt mönster från Soili jättelätta och praktiska. Metta hade idag börjat på ett par muddar som hon sett på Stickapalandet och kanske blir det några sådana i min korg också!


Tuesday, January 6, 2009

Trettondagen 2009


Så här blev sjalen/halskragen/smycket - you name it! Den fixades till i slutänden av händiga dottern. Kul när det man gör accepteras! Tack för alla tips och förslag till häst på hästtröjan. Kollade in Slöjdmagasinet och där fanns ett mönster till häst - gratis att ladda ner. Provar med det så får vi se hur det blir. Tack Pärlmudden - jag ska sticka fler hästtröjor så jag ser fram emot det mönster du kanske sänder till mig! Mina julblommor är väl fina?


Fick en fantastisk Azalea och en Amaryllis som just slagit ut och den kommer med 5 klockor och en ny knopp! Balkongblommorna däremot har nog gjort sitt, vi hade minusgrader där förra natten.
Ett par pulsvärmare har jag också hunnit med under helgen, mönstret fanns i Allers och beställt av en ung trevlig tjej - man kan ju inte säga nej då!


















Friday, January 2, 2009

Skulle bara kolla lite.....


God fortsättning på 2009! Efter alla helger så känner jag mig riktigt sticksugen och surfade runt lite ikväll bland trevliga stickbloggar och webbshops och fann Handlas Hantverk där det finns mycket smått och gott. T ex en liten skrift om hur man kan kombinera muddar, tummar, fingrar och avmaskning på vantar. Kolla! Där fanns även ecogarn som jag var och kände på idag i Vanjas garnaffär. Babyullen är jätteskön! Ska sticka ett par muddar i det garnet men tyvärr görs det inte i svart så kanske får mörkgrått duga. Tänkte lägga en bild på halskragen jag gjort från mönstret i Maskerader men bilden finns i dotterns kamera och hon har inte mailat hit den än. Den kommer! Det blev inte någon halsduk egentligen utan ett stort smycke kan man säga. Dottern blev nöjd i alla fall. Har ännu inte hittat något lämpligt mönster på häst eller katt som kan stickas in i tröjan till barnbarnet. Stickar nog färdigt tröjan enfärgat röd och syr på någon applikation eller så, kanske virkar jag en katt eller en blomma - det kanske blir lagom tjejigt! Kanske har någon som läser detta tips på var jag kan finna ett lämpligt mönster?