Sunday, July 26, 2009

Lördag i blåbärsskogen! Vantar igen....







Igår var vi tillsammans med barnfamiljen i blåbärsskogen. Inte dåligt med blåbär! Ungarna åt direkt och tröttnade snart på att plocka och ägnade sig åt att sitta hos morfar på en sten och småprata - jättegulligt! Jag plockade ivrigt och fick ihop 4 liter drygt, nu är de rensade och burkade i frysen. Dessutom blev det härliga blåbärskakor enligt ett recept från tiden i Norrbotten. Delger er gärna:

Blanda: 4,5 dl mjöl, 3 dl socker (kan definitivt minskas!), 2 tsk bakpulver och vänd sedan i
1,5 dl mjölk och 75 gr smält smör. Det blir en härlig smet! Tryck ut degen i en liten långpanna eller som jag gjorde, en större och en mindre folieform och 4 muffins, det blev jättelagom. Frysta eller "färska" blåbär fördelas ovanpå. Ugnstemp 200 grader och efter ung 15 min är kakan/kakorna färdiga. Mycket populärt att ha lite vispad grädde till......

Ännu ett par 2-ändstickade vantar är klara. Vem ska ha dem? Vi får väl vänta tills det blir vinter i alla fall.

Saturday, July 18, 2009

Vantar igen


Började på ett par vantar igår. Låter inte speciellt häftigt men det är en utmärkt stickning att ha till TV:n, i bilen, barnvaktskvällar osv. Nu har vi inte varit barnvakter på kvällstid på länge men det kommer väl snart igen då föräldrarna börjar jobba på allvar efter semestern. Det är så härligt med de små liven, fulla av energi och livsglädje.
Mina vantar ja, har fortfarande kvar naturfärgat garn från Naturgarn AB och så gjorde jag muddens bård från en broderitidning som jag haft liggande länge. Så enkelt det var att översätta sådant mönster till stickning! Nu har jag börjat på mudd nr 2 för säkerhets skull för att se om det blå garnet räcker. Hoppas verkligen det - repa upp 2-ändstickning är inte kul!



Friday, July 17, 2009

På stickorna nu i juli


Igår var jag på stick-café på Gubbens tillsammans med Britt-Marie och Metta. Det var en jättefin eftermiddag, precis lagom varm och skön och ungdomar från Norrköpings Kulturskola underhöll oss med sång och musik. Precis i vår smak som Metta säger, lite gammalt, lite nytt och egentligen bara sådant som vi kände igen. Denna vecka har det varit en typiskt härlig svensk sommar - varmare behöver det inte vara. Jag har påbörjat och avslutat en babyoverall i naturfärgad Smart-garn, ska ta med till Österrike då vi far ner på dop. Mitt projekt i "Vi 2-ändstickar i sommar" är också klart, röda vantar med svart mönster på mudden. Tummen gjorde jag efter ett mönster i en bok, är inte riktigt nöjd då jag tycker att det "stramar" lite över handloven. Till händer modell mindre passar de utmärkt och värmer - ja det gör de säkert!

Var lite villrådig igår vad jag skulle sticka till "Miss Marple" men det blev start av ett par nya vantar i - ja såklart - 2-ändstickning, nu naturfärgade med blå bård i mudden. Väntar på beställning från dottern, behövs det hösttröjor till barnen måste jag starta snart!







Monday, July 13, 2009

Blommor på balkongen


Min Mårbackablomma mår utmärkt, det står en vit bredvid men det stör inte tycker jag. Många skott har jag tagit av den rosa och det står flera på tillväxt i köket. Tänk, jag hade några ynkliga blommor under hela vintern och så blev det sådan fart så fort de kom ut på balkongen! Gläder mig verkligen åt dem.

Nu har jag tagit ut 4:e delen av mysteriestickningen som STICKA har lagt ut på Yahoo. Få se när det blir dags för den, nu blir det babykläder en tid framöver!

Sunday, July 12, 2009

Musen Selma



Nu är min mus färdig, liten gul klänning med vit blomknopp i kanten blev det. Jag valde gult då det bara regnar och regnar hela dagarna och jag kände att vi behövde lite solgult här hemma.


Selma passar bra i min jättelika Mårbacka på balkongen, en liten balkongmus blev det alltså! Nu har jag börjat på en overall till släktens minsting som ska döpas i augusti. Mina röda vantar får ligga till sig en stund, hoppas att jag inte har behov av dem än på några månader!




Friday, July 10, 2009

Trädgårdsmusen....



Så här vilar sig min lilla trädgårdmus - inte i trädgården utan i min jätteMårbacka på balkongen! Nu väntar han/hon bara på att jag ska göra lite kläder, det får bli till TV:n ikväll, nu börjar solen skina och jag vill ut! Tack Veronica för det utmärkta mönstret!








Mina 2-ändstickade vantar håller också på att bli klara, fick för mig igår att de röda nystanen inte är från samma färgbad.....det gör inget, jag ska ha vantarna själv till min tjocka svarta kappa i vinter. Man kan dock hoppas att det blir lite fler sommardagar innan dess, i morse var det +12 grader, regn och blåst. Nu lagom till lunch är det lite bättre och solen har tittat fram ett par gånger. Humöret blir genast lite bättre och kanske, kanske tar vi en liten tur på golfbanan, det är så vacker därute nu!

Saturday, July 4, 2009

Nya projekt igen!




Så var det dags att ta fram nya stickor och börja på nytt! Det gamla får ligga ett tag till....


2-ändstickningen är igång, jag har hittat ett gammalt mönster som jag tänkte/tänker göra något av. Först blir det egen komposition i mudden och slät vante för övrigt men om garnet räcker vilket jag tror det gör, blir det mönstret som finns på bilden. Började så smått med 80 m som det stod, men det blir på tok för många! Ska räkna om. Det som också är igång är en KAL-stickning av en liten mus. Har gjort det som ska göras hittills och man kan faktiskt skönja en liten början till mus.... Stickar inte så mycket nu i hettan (+30) men kan ändå inte låta bli. Det vita garnet är ett hårt tvinnat bomullsgarn som är lite knepigt att virka med, men till mus passar det utmärkt!