Thursday, June 24, 2010

Mormorsrutor och babysockar


Underbara sommar! Visst är det härligt att vara tillbaka i Sverige och den fina sommaren. Lite stickning får det allt bli i vilstolen, men mest är det golf som gäller nu. De två små filtarna till våra fotpallar i vinter är klara, jag blev på detta sätt "av med" 455 gram restgarner. Trodde i min enfald att det skulle bli mer plats i skåpet men ack nej, barbarnet var här i tisdags och vi två tog en tur till garnaffären och hem kom jag med en påse vitt ekologiskt bomullsgarn. Den lilla damen beställde en liten bolero, hon hade sett den i Kreativ Stickning och det är mönster nr 225. Söt tyckte både hon och jag. Den restgarnsorm som jag tidigare skrivit om blev nästan 3 m under resan till Österrike, nu får den ligga till sig några dagar innan jag fyller den och syr ihop.
En grannfrus barnbarn väntar tvillingar i juli och jag har fått i uppgift att sticka lite till dessa två. Det har hittills blivit två par sockor och ska bli två mössor. Vet inte om moderna mammor gillar hjälmvarianten men den tyckte jag var jättebra, mössan satt ordentligt på och värmde öronen. En flicka och en pojke lär det bli så antagligen kantar jag de små kläderna med rött och blått eller rosa och ljusblått, vi får se vad som önskas. Önskar också alla som tittar in på min blogg en riktigt härlig midsommar och vi hoppas väl alla att vädrets makter ska stå oss bi!

Saturday, June 12, 2010

Stickning i bilen....


Är nu i Österrike och det var inte det lättaste att logga in på min blogg! Det har tagit tid, varför vet jag inte. Nåväl, i bilen hit stickade jag på min långe orm och har väl hunnit en bra bit tycker jag. Enligt vännen Ella ska den vara ung 3m klar och jag har ganska mycket garn kvar av den tunnare sorten. Jag har dessutom fått beställning på tvillingkläder, sockar och mössa till en tjej och en kille som föds i juli. Garn har jag köpt men inte börjat än. Sysselsätter mig med mina barnbarn härnere och vi badar och har det jättefint i plus 30 grader! Strålande väder med andra ord.

Wednesday, June 2, 2010

355 gr restgarn, 32 rutor!


Tänk så det kan bli! Nu har 355 gram fått en meningfylld uppgift här i livet! Det blir några rutor till innan det blir en stor eller kanske 2 små filtar av mina restgarner som legat väldigt länge och stirrat på mig! Det känns så skönt att få lite mer plats i mina lådor också. Garnet är mestadels ullgarn och något är blandat, stickor 3,5 har jag använt.Kanske måste jag köpa lite garn att virka ihop rutorna med, tror inte jag har så mycket i samma färg. Har någon förslag på färg? Nu finns det mer restgarner i lådorna men det är betydligt tunnare, av Opaltyp och jag har börjat på en sittdyna á la Ella, dvs lagt upp 30 m och stickar slätstickning hur långt som helst eller snarare 3m. Därefter syr man ihop den långa ormen bit för bit medan man stoppar med fiberfill varefter. När hela ormen är stoppad, snor man den som en kanelbulle, syr ihop och syr fast den på en av garn virkad platta - också av restgarner. Det blir en härlig dyna att ha ute på trädgårdsstolen när det är lite kyligt, eller varför inte i bilen när solen står precis så lågt att inte solskyddet nedfällt skylder den! Man kommer ju lite högre om man har en kudde eller dyna att sitta på!