Friday, June 28, 2013

En bit på väg

Nu har jag kommit en bit på väg på min sommartröja. Garnet är jätteskönt, Merinoull och Mullbärssilke från Viola Schavon. Provdockan är min dotters och jag har  ju lite större figur så jag fick hålla in bakstycket lite för att få en bra bild. Tröjan är jätterolig att sticka och nu flyter det på. Har inte bestämt hur långa ärmar jag ska ha men kanske lite längre.

Thursday, June 27, 2013

Annorlunda stick-café

Igår kväll var jag med på ett mycket annorlunda stick-café. Vi fick höra berättelsen om hur Anna och hennes sambos hus brann ner till grunden på mindre än en halv timma! De väcktes mitt i natten och fick egentligen inte med sig något, jo en telefon så de kunde ringa räddningstjänsten som tur var. Hunden räddades också och ingen av de tre fick några synliga skador men så mycket känslor, man kan tänka sig hur mycket som rör sig i deras huvuden, allt de mist, hur det ska ersättas och hur livet ska gå vidare.  De har lyckligtvis underbara grannar som omedelbart ställde upp med husrum, kläder och mat - och att bara finnas till i deras närhet! Så underbart det var att höra att de hade fått så många brev, paket och så mycket kramar och omtanke från så många, både kända och för dem okända personer på nätet! Hon fick även igår en stor mängd garn och annat "bra att ha" från oss igår - och så förstås många, långa kramar!
Vi satt tysta och hörde Anna berätta och det fanns tårar lite här och var bland oss, vilken hemsk upplevelse det måste varit att se sitt hem förstöras! Räddningstjänsten var fantastisk, grannar också som sagt och alla vänner - tänk att så mycket kärlek och omtanke finns när det behövs! Anna ville påminna alla starkt om att kolla sina brandvarnare (för alla har väl?), brandsläckare och kanske också en brandfilt (kan vara bra att svepa om sig när man ska bort från något som brinner - det är väldigt varmt...) och för att ha lite minnen kvar om allt försvinner ladda ner alla bilder och dokument på dropbox! De första 2 GB är visst gratis tror jag, ska kolla det. I alla fall en mycket bra idé. Inte utan att man kände sig lite omtumlad när man kom hem och glad för att de hann ut ur huset innan det var övertänt!
Idag ska det kollas brandvarnare och jag har redan tänkt ut vad jag ska lägga på dropbox. Tänker gå ner till vårt café i eftermiddag på Gubbens och sticka en stund bland de härliga vännerna.

Friday, June 21, 2013

Glad Midsommar!

 Midsommarafton 2013, ja så snart lackar det mot jul... nej, det får allt dröja! En vecka med jättefint sommarväder ser ut att ta slut, dvs några regndroppar har fallit här för en stund sedan. Vi har i alla fall hunnit vara på midsommarfirande på Mauritzberg där det var en del glada barn och vuxna som deltog i dansen till levande musik. Precis så ska det vara! Tyvärr blåste det rejält och ett brudpar som skulle fotograferas vid bryggan hade problem med slöjan och släpet osv. Fint var det i alla fall.
Så här ser början på min sommarjumper ut, stickad uppifrån och ner. Har alla mina 60cm-wires upptagna med allt möjligt så det bli en för lång, därav ser det lite konstigt ut just nu. Garnet känns underbart och jag tror det är någon form av silke, ska fråga Viola Schavon igen, man glömmer så fort! Köpte garnet på en kon uppe i Hudiksvall på Sticknojan där.

Tuesday, June 11, 2013

Vantar i värmen!

Jodå, visst stickar jag vantar i värmen! De här är i Visjögarn, favoritgarnet. Mönstret har jag hämtat ur en bok från Färöarna om stickning. Enkelt men jättesnyggt. Nu har jag garn över av det röda och gröna, funderar på att göra en liten vante med blommor på mudden, den får i så fall ingå i Vottealong 2013.
I övrigt har jag börjat på en liten sommartopp till mig, en hästtröja till och så förstås knegar jag på med tröjan med mönster från Maskor och Medeltid. Det blir jättevarmt att ha en sådan tröja i knäet och den behövs ju faktiskt inte förrän till hösten/vintern. Kom ju hem med ung 3 kg garn från Hudik, kan inte klaga på att jag inte har något att sticka av men däremot vet jag inte riktigt vad jag ska sticka av allt. Planer finns men ändå..

Tuesday, June 4, 2013

Sticknoja i Strömsbruk

I helgen var jag och 21 andra sticksugna på Sticknoja i Strömsbruk norr om Hudiksvall. Det var en härlig helg som Hudikstickorna hade ordnat åt oss. Några av oss färgade garn med Viola Schavon, några lärde sig sticka oktagoner och andra bara stickade och pratade. Vi åt och drack gott, vår kokerska var stickerskan från Gnarp, Björg, som även förra året fixade maten åt oss! Jättegott! Många härliga och fina plagg visades upp och garnbordet var enormt! Bara härliga garner som man fick klappa på och köpa - vilket jag också gjorde. Kom hem med nästa 3 kg,.... Nu återstår det bara att nysta härvorna, en kon köpte jag och  ett bomull/acrylgarn som får bli en sommartopp tror jag. Det senare garnet behöver jag inte nysta.  Förutom denna garnmängd har jag ju lite i skåpet och jag håller på med en tröja ur Maskor och Medeltid, samma som jag gjort till mig men den jag gör nu är till en nära väninna. Ett par 2-ändstickade vantar med Färöiskt mönster är på stickorna också och så förstås hästtröjan nr 2 till 9-åringen. Den stickningen passade utmärkt att ha på bussen till och från Sthlm. Fick åka bil med Rigmor därifrån till Strömsbruk, en skön färd i trevligt sällskap.
 Solen sken hela tiden utom en stund på lördagskvällen, då satt vi ju inne och stickade och hade en trevlig lek med de paket vi hade fått i uppgift att ta med. Tror att alla blev nöjda med det de fick!
 En häftig tröja med intarsiastickade rutor. Mycket fina arbeten visades upp.


Som sagt, det här är vad jag hade med mig hem. Korallkonen blir en liten fin sommartröja, det vita blir 2 olika koftor - till mig faktiskt! Det grå silket blir en liten fintopp - också till mig- och det gröna kommer att bli en halskrage till vintern. Antagligen tar jag mönster från Johanna Wallins bok Sticka Småvarmt. Jag har aldrig haft grönt förut så detta blir första gången, men tjejerna tyckte jag skulle passa i den! Vi får väl se...