Tuesday, July 30, 2013

Kustinspirerade vantar

Vantar igen ja, dessa är gjorda i Visjögarnet, mitt favvogarn faktiskt. De ska få bli med i Vottealong13 på FB julivantar som ska ha lite med kust att göra. Gjorde därför lite sjömärken på muddarna, tycker det räcker så. Jag är inte så mycket för spräckliga och blommiga vantar. Blommor skulle det vara på junivantarna men dem har jag inte börjat på än. Just nu är det lovikka.. Har ju lite mycket restgarner, kanske blir det några rutor då och då till en filt, man vet aldrig.

Thursday, July 25, 2013

Dopklänningen

Det här är dopklänningen som är sydd av min mammas och hennes tvillingsysters brudslöja. Min mormor sydde den till första barnbarnets dop i juni 1934! Därefter har den använts av syskon och kusiner osv ända fram till 2004, då för 35:e gången! Det blev inte så bra bilder som jag trodde. Den ska ju vara struken och fräsch, det är den inte.Den är dekorerad med spetsar och varje barn som döpts i den har sina initialer broderade i tyllen. Mönstret till broderiet, kransen runt, har min mormor ritat.  Lägger in bilderna ändå, anledning se elaknit.blogspot.se så förstår ni varför!

Wednesday, July 24, 2013

Vantar igen!

Lovikkavantar mitt i sommaren? Jodå, så knasig är jag. Fick lust att försöka sticka lovikkavantar i 2-ändstickning, har hört om det förut men inte sett det. Blev faktiskt riktigt bra. Gick lätt att tova och de blev tjocka och säkert varmare än vanliga. Bården var jag inte riktigt säker på men det här kanske duger. Nu håller jag på med min koralltröja, verkar bli lagom till mig i alla fall. Skulle garnet inte räcka vilket jag är orolig för att det inte gör, kanske jag skulle göra små vita kanter i merinoull? Verkar väl lite somrigt tycker jag. Vi får väl se. Idag blir det vila från golfen och stickning på balkongen. Lite svalare än igår faktiskt och det uppskattar jag.

Sunday, July 21, 2013

Hur kunde jag räkna så fel....

Som liten avkoppling i värmen virkade jag två måttbandsblommor, blev ganska gulligt tycker jag.

Påbörjade också ett par lovikkavantar som jag stickade i 2-ändstickning, tjockt och jättebra men broderiet blev inte så snyggt, kanske jag ska låta bli att brodera? Pojkar kanske gillar vantar utan sådant.

Jag är ju med i Vottealong 2013 och julimönstret skulle handla om kust. Kom på att man kunde sticka in sjömärken i mudden och resten i enfärgat. Så fick det bli. Såklart vantarna stickas i 2-ändstickning, en metod som jag är frälst på. Tycker det blir snyggt och varmt.

Man undrar om det är värmen som orsakar hjärnsläpp? Den korallröda tröjan har jag nu repat upp några gånger och så äntligen kom jag på vad det var för fel - den blev ju för stor - jag hade räknat med en sträckning på 30 m/10cm ist för 26. Det är klart den blev för stor då! Nu är jag igång igen och har stickat ung 10 cm från halsen och nedåt och det verkar bli lagom. Hade alltså cirka 30 m för mycket och nu räknar jag med att garnet räcker, hoppas i alla fall.

Saturday, July 13, 2013

Festponcho och kragen klar


Den lilla festponchon som jag började på i våras blev plötsligt klar till en fest som dottern skulle gå på. Sval, tunn och ljuvligt mjuk blev den!
Nu har det blivit en liten sjalkrage på tröjan. Knytskärp i rött fick jag också dit. Nu återstår provning på T då jag tror att ärmarna är lite för långa! Håller på med min sommartopp och är lite smått förtvivlad. Garnet räcker nog inte till en så lång topp som jag önskar. Det får bli resårstickning i slutet och så har jag mailat till min garnleverantör Viola Schavon och hört mig för om det finns mer garn....