Thursday, August 29, 2013

Norrköpings stick-café på Vetekornet


 Några från Norrköpings stick-café ville komma och sticka en stund på Vetekornet idag, de fick besök från 
Västergötland och Linköping och ville vi skulle vara med en stund på förmiddagen. Det blev en mycket trevlig stund med härliga tjejer och glada skratt. Jag fick också lite lära känna Pärlmudden som var en av gästerna. Hon hade med sig en hel hög med muddar - jättefina! Det blev mycket pytt-stickning och pyttprat, ska väl också ta tag min pytt - den har blivit ett UFO faktiskt. Nu är jag inne på herrvantelinjen, det blir grå med naturfärgat mönster och grå med grönt mönster. KM får vara den som provar, jag har för små händer! 

Monday, August 12, 2013

Vantar med hästar och hästsko

Ännu ett par vantar har sett dagens ljus. Mönstret har jag köpt hos Carin Lennartsdotter, har köpt ett mönster med katter också och ska väl göra ett par sådana också. Använde Visjö (som vanligt) men bara stickor 2,5. Borde nog ha använt 3 eller möjligen 3,5  då jag stickar ganska fast blev vantarna lite små. Kanske vill mina barnbarn ha dem, flickorna är ju tokiga i hästar i alla fall. Nu har jag bara lite kvar på min koralltröja, ärmarna ska få bli cirka 10 cm längre och så fattas resår nedtill. Kanske gör jag en annan avslutning, har inte bestämt mig än. Sedan är det bara hästtröjan kvar av sommarens projekt, hoppas jag får mer projekt att brottas med framöver! Varit på stick-café idag och träffat mina vänner där. Strålande sol var det då jag kom men nu när jag väl är hemma igen öser det ner och åskar å det hemskaste! Skönt vara inne med sin lilla stickning.

Saturday, August 10, 2013

Färdig!

Nu är den faktiskt klar! Det blev isydda ärmar i stället för som på min rakt isydda. Dessutom blev det en sned knäppning vilket jag tycker blev fint på den unga mamman! Ska lämna över den endera dagen till henne - hon har provat en gång och var då nöjd i alla fall. Vantar ligger på tork och snart ska jag fota dem också. Viola Schavon har skickat mig ytterligare en kon med merinogarn, korallfärgat, så nu kan jag ta itu med min sommarjumper igen. Det blir troligen en liten längre ärm än jag först tänkt mig. Blir nog mer användbar då. Så har jag katalogiserat alla mina garner och finner att jag har alldeles för mycket restgarner, bara på mellan 0,20 och 0,40 gr! Vad jag ska med allt detta vet jag inte men kanske ska jag börja göra lite mormorsrutor...