Monday, October 21, 2013

Liten rapport från Habo





I lördags for Metta och jag till Habo för att få sticka i 2 dagar tillsammans med 40 andra sticktokiga tjejer från mellansverige.  Vi välkomnades med kaffe och smörgås och därefter började stickandet. Flera garnbutiker hade bullat upp med massor med garn, knappar, böcker och mönster och värdinnorna – Risbrogäddorna – hade satt upp ställningar med sina alster, sydda förvaringspåsar, markörer, mönster och allt annat som man som stickare behöver! Stämningen var hög från början och det var oerhört roligt att träffa vänner man sett på liknande stickevent tidigare år. Det vilar inga ledsamheter i det här gänget, skratt och prat var stundtals ganska högljutt men vad gjorde det, den varma gemenskapens känsla fanns där hela tiden.  Jag hade med mig mina s k ”Arran”-mönstrade vantar som provades av många och jag blev uppmuntrad och ombedd att skriva ut ett mönster. Jag har ju nästan alla mina egna mönster i huvudet, skriver bara stolpar som garnkvalitet, antal maskor och ibland också vikt på färdigt vantpar. Ska försöka räkna och skriva ner mönstret så gott det går. Kanske ska jag låta Metta provsticka – hon är ju bra på att läsa mönster och se om jag skrivit konstigt och obegripligt någonstans.  Dagarna gick jättefort och lördag efter lunch var det dags för hemfärd igen. Resan gick smidigt och lugnt och nu är det åter vardag. Ska väl ner en sväng till vårt stick-café på eftermiddagen och rapportera även där. Garn fick vi och godis och jag hade tur att vinna ett sockgarn på mitt deltagarnummer. Tack, tack, ska sticka sockor till min bror som fyller år i nästa vecka!

Monday, October 14, 2013

Sticklördag på SMHI


Lindas fina garnkorg - en riktigt läcker korg!
Åter dags för en sticklördag där vi i  Hemstickan och Norrköpings stickcafé träffades från klockan 10 till 16.30, några även längre, i matsalen på SMHI i Norrköping. Totalt var vi 43 personer.
Åsa och Wanja från Stortorgets Handarbeten, Popsi - Linda Moberg  och Inger "Ulldockan" från Linköping var med och visade garner, mönster och stickor till försäljning. Tror att det gick ganska bra för alla, det var många som köpte och kommer att besöka affärerna för vidare inköp! Till det lotteri vi hade skänkts mycket fint, både garn, böcker, stickor m.m och jag blev den lyckliga vinnaren av 1 hg flerfärgat garn från Visjö, Östergötlands Ullspinneri. Under dagen hann vi med både fm fika, lunch som Anna Q gjort och eftermiddagsfika, kaffekannan stod på hela tiden nästan. Många hade bakat gott bröd som vi gärna stoppade i oss. Vi har redan bestämt tid för nästa sticklördag nämligen 26 april 2014. Vi ser redan fram emot det!
 Åsa och Wanja som också åkte och hämtade mer garn när det behövdes!


Thursday, October 3, 2013

Vantfnatt....



Jomenvisst har jag fått vantfnatt! Men det är jättekul! Sitter och funderar ut nya mönster medan jag stickar och blandar friskt gammalt och nytt. Har 3 par till på gång, ett par är förstås i 2-ändstickning den teknik jag gillar bäst. En väninnas barnbarn behöver vintervantar - det blir förstås att snickra ihop ett par sådana också vad det lider. Skulle vilja ta itu med en kofta snart, har garn men inte någon direkt idé. En av mina sonhustrur behöver också en kofta men vi har inte kunnat bestämma