Friday, November 29, 2013

Här är sjalen

Så här blev sjalen, mönster svärmorssjal som jag stickade på Teneriffa. Nu är den helt klar och blockad och jag blev ganska nöjd själv. Mönstret var trevligt så kanske jag stickar en grön också, kul att ha och variera med! Har en hel del Smart-garn hemma, kanske drar jag igång med några vantar igen. På söndag ska vi få nytt tema i Vottealong 2013 på FB så kanske ska jag vänta till söndag med vantarna. Har ju sockor till brorsan också på gång, det får bli sådan stickning ikväll.

Tuesday, November 26, 2013

Hemma igen!

 Nu är jag hemma igen efter 3 härliga veckor på Teneriffa! Därav torkan på bloggen. Internet fungerade bara i receptionen på hotellet och där vill man ju inte sitta så länge! Det var bad och sol hela tiden! Det här var utsikten från vår balkong där vi satt mycket. Kortet taget en tidig morgon, ung klockan 09. Man ser piren längst bort  och vi hade koll på fiskebåtar, katamaraner, segelbåtar och faktiskt - en gul ubåt som tog turister ut på djupet för att titta på rockor som matades av dykare! Vilken upplevelse. Tre projekt hade jag med mig, garn till dessa vantar som jag kallar Rut, tyvärr räckte inte garnet till tummarna så dem fick jag göra igår. Vidare ett hg Visjögarn till en sjal, hade inte heller där garn tillräckligt, bara avmaskningen var kvar. Ett hg sockgarn hade jag också med men upptäckte efter 15 cm mudd att det var fel stickor. borde ha haft stickor 2,5! Tänk, vilken stickabstinens som uppstod! Men jag klarade det också och nu kan  jag köra mitt vanliga "race" igen.
Dessa vantar ska läggas in i gruppen Vottealong 2013 i novembermappen. Där ska det ligga vantar med rutor som tema! Håller på med ett flätmönster till nästa vantpar, inväntar dock decembertemat innan jag startar något nytt. Har faktiskt en mössa på gång också. Sjalen ligger på blockning så det kommer bild på den snart.

Saturday, November 2, 2013

Mönstret klart!

Nu har jag gjort mönstret till mina s k honungsvantar med aranmönster klart! Det tog lite tid men man måste ju vara noggrann. Ovansidan är det mönster på men undersidan har jag stickat 1 avig och 2 räta, vanten blir smidig och har bra passform tycker jag. Nu ska jag ta itu med nya mönster och fantisera ihop något. Har även börjat på en sjal i Visjögarn och ytterligare ett par tvåändstickade vantar. Kan ju bara inte låta blir!