Saturday, March 22, 2014

Virka - jag?

Jodå det händer att jag virkar. Just nu blev det ett par vantar i dubbelvirkning, en teknik som ger en härligt tjock vante som det inte blåser igenom. Garnet är ekologisk merinoull från Viola Schavon i Gnarp. Underbart att sticka med! Samma sort som jag gjorde koftan i. Gör ännu ett par vantar till en väninna dock något annorlunda, jag gör ju aldrig två saker lika. På gång för övrigt är förstås den gröna svärmorssjalen (till mig själv kanske) och ett par 2-ändstickade vantar i Svarta Fårets Ulrika-garn. Funderar på min gröna kofta och hur den ska stickas. Har ju mönster till den men kommer inte riktigt igång.

Friday, March 7, 2014

Liten kurs och ny kofta

Igår var jag på besök på ett stick-café i grannskapet. Jättetrevligt som det brukar vara och jag hade fått en uppgift nämligen att visa hur man stickar 2-ändstickning. I förväg hade jag skickat en liten information om vad man skulle ha med sig och vad man kunde förbereda och visst hade de gjort det! Alla satte igång snabbt och man började med vante, socka och mudd. Jättekul! Vi hann med både krus och fläta och lite till, roligt när man möts av så många positiva personer!
Idag har jag sytt i knappen på min kofta så nu är det bara att använda den. Den blev tjock och lite tung, merinoull från http://ofargadegarner.com/, härligt och ekologiskt. Nu är det nya tag med halsduk till barnbarnet och så ska jag sticka färdigt mitt mobilfodral, det jag har är lite för litet.

Monday, March 3, 2014

Vrigstadshelgen



Hemma igen efter härliga dagar i Vrigstad tillsammans med cirka 50 andra stickglada tjejer. Det var jätteroligt att lära känna så många nya och även att träffa "gamla bekanta". Det blev mycket prat och mycket stickande, vi startade redan på fredagskvällen och fortsatte till frukost lördag och så på gick det hela tills vi skulle åka hem vid 15-tiden på söndagen. Man lär sig alltid något, själv lärde jag mig äntligen nålbindning vilket jag länge sökt kunskap om. OK, jag kan titta på youtube men det är inte samma sak som att testa live tillsammans med en duktig lärare. Nu återstår det bara att öva och öva och åter öva för att få en jämn och fin produkt = vante. Det är klart att jag ska göra vantar, köpte 2 hg jättefint rött garn på resan till Väddö för några år sedan och det har jag sparat till nålbindning. Garnet går att tova och det ska man visst göra försiktigt när vantarna är klara så blir de dubbelt så varma!


Jag kunde inte heller låta bli att känna och klämma på alla de härliga garnerna som Petra, Magasinduett hade med sig. Tro inte att jag motstod inköp, nej då, med hem kom ett antal nystan, ljust blågröna, 9 st Tussah Silk och av dessa ska jag göra en kofta till sommaren! Modellen är nästan utvald men jag har inte bestämt mig än. Borde slutföra en massa annat först....Vi fick också med oss en "godispåse" men fina nystan och dessutom vann jag 2 mohairnystan, fin färg till min dotter.Träffade också Maria Olsson, "pysselochknap" och fick många goda tips av henne. Ska försöka lägga upp mina mönster på Ravelry, men har eftersom jag har en hemsida: www.kineknits.tictail.com som jag har börjat ha mina vantar på, så tar jag det lite lugnt med Ravelry.  De mönster jag har färdiga är Julia, Emma och Rut.