Monday, April 28, 2014

Bruno-vantarna klara!

Ja, så heter de, Bruno. Det är jättekul att sätta namn på mina vantar, det har blivit många vid det här laget. Nu vet jag precis vilka som menas när någon påpekar något om mina alster eller för den delen, beställer något! Garnet är Svarta Fårets Ulrika som är något tunnare än Smart från Sandnes och det hade till följd att vantarna blev något tightare. Det gör ju inget, det finns många mindre händer bland släkt och vänner!
Nu virkar jag igen, vantar i dubbelvirkning i plommonlila Smart. Ska försöka lära ut det på en liten kurs i Svärtinge på tisdag kväll. Har lite annat smått och gott i fickan också om någon vill lära sig. Alltid är det väl någon som vill antar jag. Stick-caféet där är jättetrevligt och på kvällstid, roligt att de som jobbar på dagarna också kan få ta del av stickgemenskapen som är så fin! Snart på stickorna finns en liten klänning till en liten som fyller 5 år i maj. Hon är så gullig i klänning och gillar det!

Monday, April 14, 2014

Sticklördagen 12 april, många glada bilder




Vilken härlig lördag, vår stick-lördag i Norrköping! Hemstickan och Norrköpings stick-café samlade ihop 63 damer som gärna stickar, virkar och älskar garner! Mellan klockan 10 och 17 var det full fart på stickorna i SMHI:s matsal. Vi fikade, åt lunch och fikade igen.  Åsa o Vanja från Stortorgets Handarbeten och Linda från ”Popsi” visade och sålde sina garner, Gudrun, Stickorren, visade sina krokade alster, Johanna Wallin sina böcker och stickade saker och Lotta H hade gjort jättefina påsar för stickningar! Ett jättebord med vinster i lotteriet hade vi också, allt skänkt av medlemmarna och affärerna, mycket uppskattat! Ordföranden i STICKA-föreningen och några till ur styrelsen var med och som huvudgäst hade vi bjudit in Visalia, Lisa Bomble som höll ett jättetrevligt anförande om hennes väg till stickningen och hon gav också en hel del tips och trix, alltid nytt för någon och så även för mig! Jag lärde mig hur jag får de aviga varven att vara lika jämna som de räta, håller hårt och lyckas ibland men nu ska jag vrida de aviga maskorna  och  - nej jag måste visa om ni vill veta! EvaL8 var också med och hade en liten visning i hur man gör en flätat uppläggning och den idén tog jag till mig, det blir att visa på stick-caféet idag! Rigmor från Sthlm, Riremix, visade sina smycken i rostfritt stål – jättesnygga och jag hängde genast på mig ett sådant! Vilken trevlig samvaro och många undrade när vi skulle ha nästa ”sticklördag” och då ville de gärna komma igen! Känns bra för oss arrangörer,  Anna och jag och våra vänner här i Norrköping. Just nu vet jag inte vad jag ska sticka, det blir väl 2-ändstickade vantar igen, kan ju inte låta bli…..

Thursday, April 3, 2014

Aprilskämt? Inte alls!

Nu är den färdig - den stora tröjan till min lilla hästälskande tjej! Den ska användas under den svarta skyddsvästen - blir säkert jättesnyggt! Hon får tröjan på lördag, 11-åringen.
Varit idag på stick-caféet med Hemstickan och det är lika trevligt varje gång. Alla hade mycket att berätta om sina olika stickningar, sjalar och sockor mest idag. En grytlapp med kattor blev också färdig. Så stilade vi med röda fina kassar som STICKA-föreningen förärat alla sina medlemmar med anledning av att föreningen firar 10-årsjubileum i år! Jag har varit med i 9 år tror jag det blir och har haft mycket roligt och trevligt i den föreningen. Hoppas kunna göra min gröna sjal klar ikväll men sedan har jag inte något annat än vantar.... jo mycket garn förstås och kanske blir det en kofta till av det turkosgröna jag köpte i Vrigstad.

Tuesday, April 1, 2014

Stick-café på Vetekornet


12 härliga stickande damer på Vetekornet igår! Stämningen var hög och alla hade fullt upp med mönster, sjalar, sockor och annat. Själv håller jag på med en vit tröja till barnbarnet. Hon fyller år på fredag och då ska tröjan vara klar, bäst att skynda på lite om jag ska hinna blocka den också. Har redan anmält mig till Glada Hudikstickornas sticknoja i maj - ser verkligen fram emot det! Det blir tredje gången jag åker dit och har många glada stickminnen och vänner från Hudik. Måste kolla i min garnkorg och se vad som finns att göra härnäst. Sticklördagen närmar sig och då måste jag ha något lätt att sticka - vi pratar ju också mycket!