Tuesday, August 26, 2014

Dubbelstickar för fullt!

Så här blev mina dubbelstickade Hugin och Munin-vantar! Hoppas att ni ser att det är fågel med huvudet åt vänster och inte en katt som springer till höger- någon såg det också! Garnet var Fabel och lätt att sticka med i den här tekniken. Marigt var det att maska av så jag maskade till slut av inner och yttervante var för sig. Så ska man naturligtvis inte göra. Håller på med nästa par med samma teknik och då blir det svårare då mönstret går ända upp till toppen. Vi får se hur det går.....

Thursday, August 21, 2014

Mjuka, ljuvliga sockor...

Sockor stickade med stickor 3,5 och garn från  GarnTua och heter Iris. Alpacka, lite merinoull och något nylon. Tyvärr tror jag inte att de skulle hålla utan förstärkning på hälen med riktigt sockgarn så så fick det bli. Vikt 85 gram. Det är inte sockor som man har i stövlar kanske men varma blir de säkert.
Egentligen är de ett prov innan jag stickar en kofta till sonhustrun, måste kolla om garnet sticks eller inte, hon är lika känslig som jag!
Håller fortfarande på med filten och är snart färdig med mina dubbelstickade vantar. Kul projekt och jag tror jag tar itu med ett par vantar till.

Wednesday, August 6, 2014

En liten bit på väg..

Nu är jag en liten bit på väg med min filt. Det röda och det mörkblå håller på att ta slut men det kan inte hjälpas. Kanske har någon i mitt stickgäng lite Visjö över som kan tillföras min filt?  Dominorutorna är roliga att gör och det går utmärkt att sticka till TV och Morden i Midsomer - tyvärr var det sista avsnittet igår.

Nu blev mudden uppochner! Nåväl, är en bit på min fornnordiska vante som fått en rak keltisk fläta i mudden. Håller på med ett förslag från sonen i norr - kanske blir det något riktigt fornnordiskt på handens ovansida. Stickar vanten i dubbelstickning, en teknik som tar lika lång tid som 2-ändstickning men är ganska kul.
Så har jag satt mina sockor på magic loop som jag skrev förut. Nåja, snabbare än det förra tillvägagångssättet men det är en ojämnhet i skarven mellan sticka och wire vilket gör att man håller på att gå i taket varje gång jag ska gå från en socka till den andra! Tror jag stickar var för sig......det är väl att ge upp men jag får väl erkänna att jag gör det ibland i alla fall.