Thursday, September 18, 2014

Sjal och vantar


En liten sjal, varm och go och inte stickig blev det av 1 hg Daizy-garn. Den kommer att passa till min vinröda kappa i vinter. Vantarna är stickade i Sterk från Du store alpakka och dubbelstickade. Skriver för fullt på ett mönster så jag kan göra fler - vantarna blev jättevarma och goa! Även om jag vet att det är långt till snö och kyla så går tiden alltför fort.....

Wednesday, September 10, 2014

Tröjan på sonen!

Nu är järgar/fisketröjan invigd uppe i Strandforssel i Norrbotten! Den passade perfekt vilket naturligtvis gläder en mamma. Stickade ärmarna lite längre med hål för tummen - man fryser ju alltid om handlederna men måste ha fingrarna klara för avtryckaren! På bilden nedan är en detalj jag gjorde i sidorna, lite vikingastuk på det hela. En bård på ärmen gjorde jag också i flätmönster men den syns inte så bra. Nu blir det långkalsonger också eller shortskalsonger. Har gjort ett pappersmönster som jag följer, hoppas det blir bra så. Lägger vantstickningen  åt sidan lite för kylan kommer fort däruppe i norr!
Garnet är handspunnet ullgarn från England. Specialimporterat av tröjbärarren! För mig är garnet stickigt men inte för honom som väl är. Varmt och skönt är det i alla fall.

Saturday, September 6, 2014

Fast i dubbelstickning....


Nu är jag igång med nästa par! En högervante är det så den översta bilden är ovansidan på vanten. Jättekul stickning men man måste sitta i lugn och ro om man ska göra rätt från början. Det har blivit en del omräknande och upprepande hittills..... måste också skriva ner mönstret medan jag stickar annars blir det ingen vänstervante!

Monday, September 1, 2014

Stick-café och vantar igen

Trevligt stick-café på Nelins café i Norrköping. Det var fin stämning som vanligt och alla hade något för händer. Själv stickade jag vantar förstås, blev färdig med ett par i garnet Sterk, mjukt och skönt. Stickade dubbelstickning - en teknik som jag halkat in på och som jag gillar skarpt. Det blir snyggt, varmt och gosigt. Mönstret har jag hämtar från Britt-Marie Christofferssons bok Svenska Tröjor - nya modeller efter gamla mönster. Tagit lite här och där som jag brukar och fick ihop ett mönster som passade antalet maskor på vanten.
Har börjar på ett par vantar till i samma teknik, grått med vitt mönster. Jättekul att sticka!