Tuesday, February 17, 2015

Syfestival i Älvsjö

 Metta och Emy Ann framför Stickas monter!
Gudrun Gjelland visar sin krokade väst.
Så har det varit Syfestival i Sthlm i helgen. Med mig hade jag en uppgift att köpa garn till två tröjor till sonen i Luleå. En tröja skulle vara i entrådigt garn från Solkustens garn, ljusmelerad grå ska tröjan bli. Fick fin service vid montern och det gick snabbt med det köpet. En islandströja ville han också ha och hade bestämt mönster och garn. Även i montern med dessa garner fick jag jättefin service och tog med mig 13 nystan hem. Tyvärr fanns inte färg 58 som sonen ville ha så jag to 05 dvs svart men jag får nog leta rätt på färg 58 på nätet, kanske hos Istex. Vi får se hur det går.
 Metta och jag ansvarade för STICKA.s monter en dryg timme före årsmötet i föreningen och det var roligt att tala med alla som kom och tittade på vad STICKA hade för böcker att köpa, mönster att få gratis och vi delade också ut små virkade hjärtan eftersom det var Alla Hjärtans dag på lördagen. När årsmötet var avklarat och vi hade lämnat in en utvärdering av dagen fick vi med oss en påse garn till ett par vantar med roligt mönster.
Det bästa av allt var nästan att träffa alla glada personer som man har kontakt med på nätet i de olika fora och de som jag träffat på de olika stickeventen jag varit med på.

Alltså - en jättelyckad heldag på Älvsjömässan!
Ännu ett par vantar i Sterk färdiga. Kallar dem Bitte efter en av mina äldsta kompisar från småskolan! Såklart de är dubbelstickade, jag har liksom fastnat i tekniken.....