Sunday, September 23, 2007

Höstmarknad på Färgargården


Igår var det höstmarknad på Färgargården i Norrköping. Både Metta och jag hade tänkt på samma sak - vi skulle gå dit och se Johanna Wallins stickade alster och gärna vara med i hennes workshop. Sagt och gjort vi gick dit ganska tidigt och flanerade runt bland frukt, blommor, hantverk och annat som vi kunde handla. Höstens skörd med andra ord. Så var vi efter en stund framme vid Johannas workshop där vi kunde botanisera runt bland garnerna i hennes korgar och lära oss "sticka" blommor och blad och små broscher m.m. Johannas kreativitet hade inga gränser! Det är klart att jag när jag kom hem måste testa det jag lärt mig och se - det blev en blomma med stjälk och blad! Så kul det var och lätt egentligen, ser svårare ut än det är. Johanna hade sytt blommor på bland annat på muddar och mössor och gjort broscher av dem - jättefint! Metta hade kamera med men inte jag för en gångs skull, kolla gärna in hennes blogg får du som läser detta se hur det såg ut när vi satt och stickade!

Tuesday, September 18, 2007

Rättelse....

Visst Sofia, du hade rätt. Garnet i burken var 48, 84 m och jag gissade på 40 m! Så det så..men jag vann i alla fall!

Monday, September 17, 2007

Se vad det blev av vinstgarnet



Av det garn jag vann i juli på Dockmammans hemsidan, 2 nystan Savann blev det en hel liten jumper till mig! Nävars, jag råkade av en händelse komma över några nystan till av samma sort och jag behövde verkligen en liten aprikosfärgad jumper till allt mitt bruna och beiga i garderoben! Det blev inte mycket garn kvar kan jag säga, max 20 m.

Måste också berätta att jag vann på ett lotteri som Anette på Garnhärvan hade då hon besökte Vetestickorna. Jag vann för att jag gissat nära den längd som ett nystan hade och som låg i en glasburk! Jag gissade på 48 m och det var 40m! Nu har jag ännu en utmaning framför mig, nämligen vinsten som bestod av Johanna Wallins julkalender! Den såg jag bara på nätet förra julen men hann aldrig vara med och sticka den så nu ska det bli av. Garn har jag säkert i mina gömmor!

Sunday, September 16, 2007

Lillebrors tröja



I did it! Dvs med hjälp av mönsterbeskrivning på nätet har jag lyckats lura ut hur man stickar en tröja uppifrån och ned med raglanärm! Jag håller helt med mönsterskrivaren som på slutet skriver: The most complicated part of the raglan is the neck. Once you get past this part, the rest is a breeze! webbadressen är.

www.woolworks.org/patterns/raglan.html och jag ska försöka göra en svensk översättning till mina närmaste stickande vänner, de som vill ha alltså.

Sunday, September 9, 2007

Hösten är här


Nu har vårt stick-café Hemstickan startat! Så mysigt att träffa alla stickglada vänner igen. Det har producerats en hel del under sommaren och lusten att sticka har inte avtagit! Jag själv har sökt i gömmorna och hittat en massa UFOs tyvärr, ska ta ett krafttag och göra klart så jag kan börja på nya saker! Köpt garn till två tröjor till barnbarnen, tunt flerfärgat ullgarn, mjukt och varmt. Den ena tröjan ska jag sticka till liten kille snart 3 år och försöka mig på att göra det från halsen och ned i raglanmodell. Till flickan 4,5 år blir det en tunika, utsvängd och med en liten genombruten kant nedtill - kanske. Hon har själv valt garnet - liten dam med bestämda åsikter redan!