Saturday, May 28, 2011

Stickning just nu....

Ett par muddar har jag gjort till Pia, hoppas hon blir nöjd! De är stickade i 2-trådigt ull från Östgöta Ullspinneri som för närvarande har en utställning med anledning av sitt 30 årsjubileum! Tänker gå och titta endera dagen. Bredvid ser ni början på en liten bolero till en 8-åring. Började i stor stil med stl 8/10år, men efter några varv ser jag att sträckningen inte stämmer alls. Drops alpacka ska ha 23 m på 10 cm med st nr 3, stickar med stickor 3,5 och Baby Merino och där har jag 28 mm på 10 cm. Repa upp och räkna om, hur många gånger har jag inte gjort det? Så gjorde jag även på den beiga tröjan jag stickar till en väninna, där är det alpacka jag använder och stickar med 3,5, men även där har jag 28 m på 10 cm. Förstår ingenting. Visserligen stickar jag hårt men tycker att det är för stor skillnad. Har jag läst fel eller? Repat ärmen 2 ggr och är inne på min 3:e, nu verkar måtten stämma i alla fall och det är huvudsaken. Är det någon mer som tycker det är svårt att få slätstickning jämn? Har provat med 4 stickor och sticka runt och nu 2 stickor och fram och åter. Hoppas det rättar till sig då jag blockat tröjan, nedan har jag bara nålat upp den för att mäta att jag är på rätt väg. Tröjan blir i alla fall mjuk och skön och varm, det kan jag garantera! Har stickat mycket 2-ändstickning med det garnet och det har blivit så jämnt och fint. Kanten nedtill på ärmen stickade jag slätstickning 2 cm, ett rätt v från avigan och 2cm slätstickning. Därefter stickade jag ihop uppläggningsmaskorna med dem jag hade på stickan. Det blev jättesmidigt och fint. Har också provat att lägga upp med dubbelstickning och det blev också fint, kanske ska jag göra det på något annat plagg senare.

Monday, May 23, 2011

Färdig!

Nu är det lilla rosa tröjan färdig! Det har blivit en hel del stillasittande och stickande senaste tiden, mitt knä är inte som det ska. Hoppar omkring på krycka för att avlasta och har inte någon aning om vad det är. Har mina misstankar och kanske är det lika bra att byta ut det också! Det är stick-café idag och jag får se om jag "går " dit, dvs åker spårvagn större delen av sträckan. Känns inte roligt med tanke på sommar och golfsäsong. Spelar golf trots allt men då åker jag bil mellan slagen, känns helt fel, jag som brukar kuta omkring vilt och få härlig motion.....

Thursday, May 12, 2011

Rosa barntröja

En liten rosa tröja håller jag på med nu. Lite klurigt mönster men nu är jag igång. Tröjan stickas från ena framkanten runt till den andra och man gör som jag nu ett uppehåll i nederdelen medan man stickar en liten ärm. Ganska sött faktiskt. Har också börjat på en alpacka-tröja till väninna i Sthlm, håller på med masktäthetsräkning, jag stickar hårt och vet inte riktigt vilka stickor jag ska ha. Kanske blir 2,5 bäst, 3,5 ska det vara men jag har svårt att få det jämnt och fint då. Ett bra handarbete att ta till framför TV:n. Det blir nog inte så mycket av det förstås om vädret ska vara så här fint! Mycket golf och social samvaro blir det, ser fram emot en lugn och fin sommar härhemma. Än har vi inga planer på att resa iväg, underbart att kunna ta vara på den svenska sommaren!

Tuesday, May 3, 2011

Hjärtkatten blev en rosa panter!

Jodå, katten blev till men tycker den liknar mer Rosa Pantern! Bruna byxor som katten Findus och rosa överkropp - vad ska den heta? Mina katter (senaste dog för 13 år sedan) såg inte ut såhär alls, den ena Alfons "Fonsie" var tigrerad och "Murre" var spotted, de vägde dessutom mycket mer...

Sunday, May 1, 2011

Hjärtekatt och vantar!


Nu har jag också börjat på enliten hjärtekatt, garnet jag hade var Muskat i flera fina färger och det blir en liten gosig kattfröken hoppas jag. På bilden ser man inte vad det ska bli men ni som också virkar ser det säkert! Idag är det stick-café och vi får besök av Inger, Ulldockan, från Linköping. Tyvärr är det kallt idag, bara 2 grader men solen, hoppas det blir varmare!





Ytterligare ett par 2-ändstickade vantar har sett dagens ljus! De är stickade i garnet Lima och det är ett underbart garn att göra vantar av. Använde stickor 3,5 och tycker det är lagom, kanske blev de lite stora så 5-6 maskor mindre skulle räcka.