Thursday, May 24, 2007

Nu är det klippt


Nu har jag klippt Evas tröja mitt fram och stickat framkanter och halskant. Tröjan ligger nu blöt på en handduk och "formar till sig". Ärmarna är klara förutom avmaskning och den kant jag ska sticka för att dölja det klippta i ärmhålet. Det tar sig...
Mitt problem är nu vad ska jag sticka härnäst? Jag har ju en massa garn i korgen men ingen riktigt superidé faktiskt. Vantar till vantbytar projektet hos stickamera? Nja, måste få veta vad min blivande stickkompis vill ha för färg osv.
Det blir väl sockar till barnbarnen medan jag funderar....

Saturday, May 19, 2007

Garnfrossa...






Nu har jag bilder från stick-caféet då Anette från Garnhärvan besökte Vetestickorna. Anette hade ett stort antal påsar med garn med sig och här är en hel del av de härliga nystan som hon lade upp på borden. Alla handlade och så även jag, men jag vet inte riktigt vad det ska bli av mina härliga nystan. Jag tar gärna emot tips....

Friday, May 4, 2007

Utställning













I onsdags var det utställning på Hemgården, alla grupper som haft kurser och vi som haft stick-café fick plocka med alla sina under året tillverkade saker och visa upp inför allmänheten.
Tyvärr är det ju så att det man stickat till barn och barnbarn är ju redan överlämnat, men lite fanns kvar och lite hämtades hos barnen och det tog vi med på utställningen. Här fanns allt, grytlappar, barntröjor, halsband, väskor, jumprar och koftor, halsdukar, sjalar, sockar och vantar i alla härliga färger och modeller. Vilka flitiga fingrar! Nu tänkte vi nästan ta sommarlov från caféet, golfbanor, sommarstugor och båtar väntar på att få lite uppmärksamhet, men sticka det kommer vi nog att göra lite i alla fall. Några av oss har planer på att åka till Karlstad nästa lördag för att höra på Inger Sandberg - och givetvis sticka på tåget till och från Norrköping! Vi vet inte om det finns plats för oss men jag återkommer om det.
PS. Nu är båda ärmarna till Evas tröja klara - få se om jag vågar klippa i helgen. DS