Saturday, August 29, 2009

Stickfest i Linköping del 1



Detta är del 1, se nedan, jag fick inte ihop det här med bildpresentationen, vet inte riktigt varför det blir bra på förhandsgranskningen men inte på bloggen - kan någon förklara?


Idag har Metta och jag varit på stickfest i Linköping. Där var Gudrun - Stickorren - i full gång med att visa krokning och svara på knepiga stickfrågor och där satt 2 män och tillverkade stickade djur och verktyg - jättehäftig idé! Någon tipsade om att virka grönsaker till dagisbarn, kanske nappade de på förslaget.



Vi hälsade också på hos Inger- Ulldockan - i hennes nya garnaffär. Det var mycket folk som var där, kände och klämde och köpte garn och pratade stickning osv.

Stickfest i Linköping del 2

Modevisning var det också från Hemslöjden, Garnverket och Ullspinneriet i Östergötland. Jättetrevlig visning med många nya idéer.


































































Wednesday, August 19, 2009

Sommarrapport



Så här långt har jag kommit på min kävetsjal. Den är jätterolig att sticka och det kan man faktiskt framför TV:n också. Än så länge är inte mitt garn slut, hade ung 75 gram kvar sedan tidigare sjal men Metta har något nystan också i samma färgbad och den byter jag till mig - hon får några linhärvor av mig! Bild 2 är mina sommar UFO:n som nu nästan är FO:n. Väntar på barnbarnen på fredag och skall prova vantarna på dem då, vet inte riktigt om de passar.

Om någon vecka är det stickfest i Linköping och då ska jag vara där - säkert hittar jag något stort att sticka på i höst! Dessutom har jag sett att det är stickhelg i Leksand i början av september, jag skulle gärna vilja vara med då. Träffar mina vänner på torsdag och ska höra om jag får sällskap till Leksand, om det finns platser kvar vill säga!

Sunday, August 16, 2009

Stick-abstinens!



Hemkommen från Österrike känns det härligt att se min stick-korg och alla garner som bara väntar på att bli omhändertagna! Med barnbarn och härliga bad blir det inte mycket stickat. Jag hade faktiskt halvfärdiga vantar, sockar och ett nystan till grytlapp med men inget blev gjort! Det var jättevarmt, över 30 grader ibland och man bara sitter och njuter! Vilken sommar! Ibland kan det dock bli lite för varmt men jag ska inte klaga. Den lilla nya babyn blev döpt i en liten gullig kyrka, Maria Wörth, och dit åkte vi i motorbåtar tor. Efter dopet bjöds det på doptårta med marsipanbaby och rosor på. Den var helt underbart god! Vi satt på ett café vid sjön och det blev sen kväll innan vi gick hem. Ljuvlig augustikväll!

Igår kväll satte jag fart på stickorna till kommissarie Morse och det kommer förhoppningsvis att bli en Kävet-sjal. Har kvar av Navia-garnet som jag använde till den stora 75-årspresenten i höstas och jag vet att Metta har samma garn - något nystan kvar - som jag ska få överta. Hoppas jag får klart sjalen innan nästa 75-åring fyller. Dessutom får jag väl ta itu med de halvfärdiga vantarna och sockarna som jag hade med mig till Österrike. På torsdag ska vi samlas igen på caféet och det ser jag fram emot. Tyvärr kunde jag ju inte vara med på invigningen av den nya garnaffären i Linköping - jag får ta mig en tur dit ensam vad det lider. Idag har jag också varit och grattat Metta - det var så trevligt att möte hennes släkt och vänner och hon blev så uppvaktad.

Wednesday, August 5, 2009

Snart dags att åka!


Overall, sockor och vantar!
Allt är framtaget bara att lägga i väskan! Stickade klart det sista igår kväll - det som ska till senaste barnbarnet i Österrike! Hon är bara 2,5 månad och ska döpas på lördag. Vi har inhandlat lite annat smått och gott till henne och hennes äldre syster, 5,5 år. Vi har inte sett flickorna sedan maj så vi längtar väldigt! Har just talat med Metta och fått veta att hon har samma färgbad på "restgarn" som jag har i Navia, jättebra tycker jag, då kan jag ta med mitt och börja sticka på sjalen Kevät, tror det blir en lagom stickning under kommande vecka! För övrigt är det sockor och vantar som jag får ta till som nödstickning innan jag får några beställningar på annat intressant och utmanande. Kanske blir det en vit kofta till mig ad modum Tant Kofta, vem vet! Önskar alla mina läsare en skön vecka - snart är det skolstart och hösten är i antågande! Njut av augustikvällarna!