Thursday, September 30, 2010

Babykläder och mössa

Den lilla babykoftan med mössa är klar! Mönstret är drops och garnet Sandnes babyalpacka. Jättemjukt och skönt att sticka i och jag tror det blir skönt att ha på sig också. Det hela ska överlämnas på lördag då den lilla döps, nu är hon 3 1/2 månad och jag stickade till 6-9 mån så det ska väl räcka hoppas jag. Koftan är stickad i enbart rätstickning och är ju lite töjbar!

En tjock härlig mössa har sett dagens ljus! Den kommer att levereras till min väninna i Sthlm endera dagen. Jag efterlyste Angorina lyx svart för någon vecka sedan, men lyckades inte få tag i det garnet, däremot fick jag från Sthlm ett garn som liknar det och heter Play It, också ett mohairgarn. Hoppas mössan faller i smaken!
Nu har jag fått "beställning "på ett par svarta muddar med pärlor, men tyvärr, pärlorna som jag fick med var så pyttesmå och det fanns inte hål i så många! Affären tänker reklamera dem, de var alldeles nya och skulle egentligen vara ämnade som broderipärlor. Ska försöka med dem jag har sedan tidigare och visa dotterns kompis hur det kan bli med dem. Garnet jag fick var också oerhört tunnt och redan med de större pärlorna har det blivit "luddklumpar" då jag för pärlorna utefter garnet. Vi får väl se hur det blir i slutändan. Idag var jag på caféet också och fick idén att sticka mig själv en kavaj - bara jag hittar lämpligt garn.
Så väntar jag också på nästa vantmönster i KAL-en "vantar som värmer", till det har jag nog garn som kan passa. Har anmält mig till UFO-gänget på Ravelry också, har ju några sådana i mina lådor.....

2 comments:

Anonymous said...

Babykappan blev jätte söt med mössan till.
Dammössan blev ju också bra.
Ha det skönt i solen./Ella.

Metta said...

Den lilla kappan och mössan är jättesöt och färgen är ljuvlig till en liten flicka!
Du har lyckats mycket bra med den svarta mössan. Mottagaren kan inte bli annat än nöjd.
Hoppas du lyckas med pärlmuddarna. Bör inte bli "luddklumpar", då blir det bara jobbigt.
Kanske något för mig också att gå med i UFO-gänget.
Ha en bra helg! Kram