Monday, December 20, 2010

Pepparkakshuset klart! Så även muddar och sockor


Traditionsenligt var barnbarnen (2/10) här och var med och gjorde pepparkakshus. Det skulle vara precis som vanligt, fort skulle det gå, mycket deg att äta, non stop på taket och snö överallt. Plus att mormor brände sig på sockret, också som vanligt. Resultatet blev i alla fall ganska kul, en liten, gammal och sned stuga i skogen, tycker den ropar "hej kom och hjälp mig" ! Få se hur länge den står. Den ska förhoppningsvis stå till julafton då den ska rivas och ätas upp av konstruktörerna!

Alpakkamuddar och tubsockor klara, håller på med B-M:s lintröja och är uppe vid ärmkullen på båda ärmarna. Dotterns buff tror jag att jag ska repa upp och göra om, blir inte riktigt som jag tänkt mig och framför allt inte som hon tänkt sig, tror jag. Stickar ju den i Viksjögarn plus Noro, inte lätt blanda så olika kvaliteter. De vita alpakkavantarna som jag också påbörjade på semestern har lite tummar och toppar kvar, stickar båda samtidigt vilket är praktiskt, behöver inte räkna varven gång på gång.....2 comments:

Sunna said...

släng iväg ett mail till mig så jag får din adress ska jag skicka mönsret på tofflorna. Underbart hus

Metta said...

Jag tycker huset ser fint ut och kommer säkert att smaka bra.

Tittade in på caféet på vägen hem, men ingen var där. Lång väntan på spårvagn och pulsande i snö, gjorde att jag var jättetrött när jag kom hem. Vi hörs under veckan.