Monday, August 22, 2011

Stickhelg på Sätergläntan!

Så var man hemma i vardagen igen, men vilken helg det blev! Metta och jag körde till Sätergläntan i fredags och kom hem igår kväll. Efter middagen på fredagen fick vi höra ett jätteintressant föredrag från ett symposium i färgning - mycket intressant och en hel del nyheter.
Lördagen ägnade jag åt mönsterkonstruktion med utgångspunkt från en av de medhavda provlapparna på bilen. Det är mycket att räkna och mycket
att ta hänsyn till när man gör ett
mönster. Ulla, vår lärare, var jättebra på att förklara och visa - gav oss många fina tips och när dagen var slut hade jag både ett pappersmönster och ett tygmönster på en tröja till mig själv. Kvällen blev jätteintressant också, Veronica från Filtmakarna i Kilafors berättade och visade bilder från sin verksamhet i ullspinneriet där. Jättefina saker har hon gjort och underbara garner hade hon med som jag fick klappa på - vilken känsla! Söndagen blev det repetition av lördagens aktiviteter plus att vi fick många fina tips på hur man monterar en tröja - jag trodde jag kunde, men nix, det finns många bättre sätt att göra det på än de jag brukar använda. Känner att helgen har gett mig mycket och jag är Ulla jättetacksam! Jobbade så hårt båda dagarna att jag inte hann fotografera! Ovanligt för mig. I alla pauser, vid lunch och middagstid och innan läggdags satt vi alla och stickade på något, jag hade en pippitröja på min sticklista och jag hann en hel del, det fick ju inte vara komplicerade saker att sticka, den här tröjan var lagom att ha med!

No comments: