Sunday, November 6, 2011

Info från Syfestivalen

Klockan 10.00 släpptes vi in på Syfestivalen i Älvsjö. Så mycket fint och så fint arrangerat allt var! Här fanns allt för alla handarbetsintresserade, garner, tyger, pärlor, färdiga alster osv. Mitt i allt fanns flera bord där man kunde få lära sig kvastskaftsvirkning, virka grytlappar med dubbeltekniken, lära sig att göra decopage m.m. Så härligt det var att bara gå omkring och titta och klämma och känna! Jag kom hem med lite nya wires till knitprostickorna, tyvärr måste jag säga har jag för mycket garn hemma så jag höll hårt i plånboken.

Vid ett bord fanns Tålamodspåsen som visade mig ett sätt att få en liten fläta på en slätstickad yta, har aldrig sett sådan förut men ska försöka göra en här hemma. Just nu är det mina herrvantar som håller på att bli klara och därefter blir det pippitröjor till 3 små pojkar till väninnans släktingar. Stickar i Freja-garnet då de små inte kan ha något som kliar - ull alltså och jag har full förståelse för det!


Här pågår undervisning i stickning! Så stora stickor har jag aldrig sett men så instruktivt!
Träffade också Ulla, min lärare från Sätergläntan i somras, så kul med återseendet! Fler av dem som var i Habo för någon vecka sedan var också där, Myzpyz, Anette och några till. Snart bär det iväg till Eskilstuna på lokalombudsträff, ser fram emot det och hoppas att vi kan komma fram till bra saker för STICKA-föreningen.

3 comments:

Anonymous said...

Köpte du inget garn???
Ni hade det härligt förstår jag.Skulle gärna följt med. Kram.
Från Ella.

Sunna said...

jag letade efter dig men nu förstår jag att du var på fredagen, här handlades det rejält i alla fall och jag lärde mig evalottas fläta också, så snyggt det blev

dessi9 said...

Hej! Jag hörde av Metta att du vill vara med i Kofthäxorna. Jättekul! Gå bara in på Facebook och sök gruppen. När du hittat den finns det en knapp där du kan begära inträde i gruppen. Sen kommer vi lägga till dig. Då är det bara att börja fundera över kofta.
Om det inte fungerar skickar jag dig en länk efter helgen. Är tyvärr bortrest just nu. Kontakta mig gärna på dessiand@hotmail.com om det inte fungerar.
Välkommen!