Monday, December 12, 2011

Julförberedelser....

Nu lackar det mot jul! Som "vanligt" har 2 barnbarn varit här och hjälpt till med julbaket, pepparkakor, pepparkakshus och lussekatter - precis vad som ska vara till julen. De två, 7 och snart 9 år hade en fantastisk entusiasm när de tryckte ut kakor på plåtarna, pojken 7 år, var oerhört noga med att göra små hjärtan och flickan var mera kreativ och gjorde hjärtan med mönster runt och ett litet hjärta i mitten osv. Två burkar tog de med hem till familjen! Huset kom också med hem, det ska ätas på annandagen eller något dag därefter. Hoppas det smakar gott då... kanske ska man ha plast över det till julafton i alla fall!

Det har blivit mycket stickning på kvällarna trots barnvakteri, börjat på min kofta i gruppen kofthäxorna och den behöver inte vara färdig förrän till påsk, så nog ska jag hinna det. Börjat på lovikkaproduktionen också. Vet inte vem som ska få dem men det löser sig säkert. Köpte handspunnet peruansk garn på Väddö för några år sedan och har virkat ett par vantar i en för mig ny teknik. Dubbla stolpar på ett fiffigt sätt, vantarna blir varma men är virkade fritt utan mönster. Kanske passar de någon i alla fall. När jag var i Sthlm för några veckor sedan köpte jag ett märkligt "garn" Frilly tror jag det hette. Har stickat en kul halsprydnad med stickor 6 och bara 7 maskor. Såg hur man gjorde på Syfestivalen i Älvsjö.2 comments:

Inger said...

Vi har också Frilly nu och folk är som tokiga i det.

Pysselfarmor said...

Vilka godsaker som skapades - barn är så kreativa.Låter spännande med virktekniken....ser det ut som nålbundna vantar? Så glada de kommer att bli de som blir förärade dessa fina vantar.
Här är det regnigt blaskigt och trist...kunde väl bli litet snö innan jul!