Monday, August 22, 2011

Stickhelg på Sätergläntan!

Så var man hemma i vardagen igen, men vilken helg det blev! Metta och jag körde till Sätergläntan i fredags och kom hem igår kväll. Efter middagen på fredagen fick vi höra ett jätteintressant föredrag från ett symposium i färgning - mycket intressant och en hel del nyheter.
Lördagen ägnade jag åt mönsterkonstruktion med utgångspunkt från en av de medhavda provlapparna på bilen. Det är mycket att räkna och mycket
att ta hänsyn till när man gör ett
mönster. Ulla, vår lärare, var jättebra på att förklara och visa - gav oss många fina tips och när dagen var slut hade jag både ett pappersmönster och ett tygmönster på en tröja till mig själv. Kvällen blev jätteintressant också, Veronica från Filtmakarna i Kilafors berättade och visade bilder från sin verksamhet i ullspinneriet där. Jättefina saker har hon gjort och underbara garner hade hon med som jag fick klappa på - vilken känsla! Söndagen blev det repetition av lördagens aktiviteter plus att vi fick många fina tips på hur man monterar en tröja - jag trodde jag kunde, men nix, det finns många bättre sätt att göra det på än de jag brukar använda. Känner att helgen har gett mig mycket och jag är Ulla jättetacksam! Jobbade så hårt båda dagarna att jag inte hann fotografera! Ovanligt för mig. I alla pauser, vid lunch och middagstid och innan läggdags satt vi alla och stickade på något, jag hade en pippitröja på min sticklista och jag hann en hel del, det fick ju inte vara komplicerade saker att sticka, den här tröjan var lagom att ha med!

Tuesday, August 9, 2011

Vantarna klara


Måste visa vantarna som nu är färdiga! Det är bara att börja på nya, ska göra en tur till garnlådorna - det regnar så det får bli lite stickning idag. Var på "vårt" café igår och sett hur många hjälmar som stickats från Hemstickan och Vetestickorna i Norrköping, en del har jag här hemma som jag ska skicka till "Värma liten", DAGEN, Sthlm. Hoppas de små mössorna och skjortorna kan värma små nyfödda i Kongo - det är det som är meningen.

Sunday, August 7, 2011

2-ändstickning igen


Nu har jag haft en liten bloggpaus, det behöver man ibland tror jag. Kanske är det värmen som gjort att man är lite loj vid datorn? Hur som helst, nu har jag tagit fram ullgarn och stickar vantar igen. 2-ändstickning förstås, känner mig väldigt hemma med den tekniken. Måste sticka parallellt så jag kommer ihåg hur många varv det är hit och dit, dumt nog skriver jag bara upp det ibland. Det är också dags att börja sticka små provlappar inför helgkursen på Sätergläntan dit Metta och jag far näst-nästa fredag. Ser verkligen fram emot helgen! Vi har fått veta vad som ska med och förhoppningsvis hinner jag fixa allt till fredagen. Ska be min dotter rita lite tröjor som jag skulle vilja sticka, jag ska ju få lära mig hur man räknar ut mönster proffsigt. Spännande.