Monday, October 29, 2012

Lite stickat under semester och efter

 Hemma igen efter 3 härliga veckor i varmare trakter! Jag hade lite stickning med, den rödvita mössan i Visjögarn började jag med men oj, hade inte tillräckligt med rött garn med så den stickningen fick åka tillbaka i väskan. Så hade jag alpakkagarn med och började sticka vantar, inget kul i värmen men det blev vantar i dubbelt garn och med dubbelvirkning. Tror de blir varma och sköna. Saknade dock lite mer garn med så här hemma de senaste dagarna har jag tillverkat klart de 4 sjalar jag lovat en kompis och börjat på en babytröja som ska till Lettland till jul. Nu tror jag att jag tar itu med mössan, lite knepigt mönster att ha till TV-stickning men jag tar chansen, ser inte så mycket på TV faktiskt, lyssnar mest och undrar hur man har det i New York - hemskt och kusligt, håller tummarna att stormen bedarrar snart så folk kan återvända till sina hem. Var på stick-caféet idag och det kändes härligt att ha stickvänner omkring sig igen. Träffade inte en enda stickande människa på 3 veckor, behovet var uppdämt!7 comments:

Pysselfarmor said...

å så skönt det låter med tre veckor i solen! Det ska jag också vara när jag blir friherinna :-))

flera fina projekt på gång du har! Nä den där mössan är det nog bäst att du inte stickar på framför TV:n!

Tänk när jag var i Thailand i januari så pratade jag med två thailändska tjejer som satt och virkade halsdukar ???? Ja det var inte ullgarn de använde utan acryl, men ändå halsdukar ...de påstod att det var kallt så de behövde dem. ??

myzpyz said...

välkomna hem :) skönt att ni haft det bra!
saknade dig i Habo dock. hoppas kunna ta mig till er snart o komma på stickcafé!
kraMyz

heidi said...

så härligt med 3 veckor i solen:) och så flitig du har varit, även om det måste ha känts snopet när garnet tog slut:)

och ja, det låter skönt att komma hem igen och träffa stickerskor igen:)

Inger said...

Välkommen hem! Man ska inte kliva ner från en köksstege i ett enda steg, särskilt inte om man tror golvet är närmre än det är. När man kommer på misstaget är det för sent. Får vara tacksam att jag inte bröt något.

frisky frog said...

Låter som om ni har haft en härlig semester.
Och massor av stickprojekt har blivit till. Gillar särskilt mössan. Såååå fin!
/kram

Sunna said...

Välkommen hem, du missade en toppenhelg i Habo men misstänker att det var helt ok med semester också, ha det gott

Agneta said...

Det var en trevlig helg i Uppsala. Har kollat upp den där lilla mackapären du fick. Den heter Yarn Guide på engelska och kommer från Clover. Det finns säkert fler varianter av den från andra företag. Ser att Stäkets hantverk har den och då heter den Clover garnhållare.
Vi ses
Agneta