Thursday, September 19, 2013

Herrvantar

Herrvantarna klara! Lite ovanliga mönster kan tyckas, två dock från gammalt Gotländskt mönster. Vantarna är stickade i Smart-garn från Sandnes garn, stickor 3,5 och det gick åt ung 2 nystan grundfärg och 1 nystan mönsterfärg. Då mina händer är ganska små har jag fått låna makens och sonens händer som "provhänder" storlekar M-L. Hoppas det blir bra för de kommande ägarna!
Nu äntligen har jag kommit igång med min pyttipanna. Ljusbeige merinoull och själva innerdelen blir lite mer åt det bruna hållet. Vad ska jag göra sedan? Alla reststumpar som blivit över? Jo, kanske blir det rutor till en filt, alltid är det någon som behöver lite värme i vinter. Igår var jag på stick-cafë med Norrköpings stick-cafégäng - 20 ivrigt stickande tjejer hade jättetrevligt och visade vad de höll på med och jag fick hjälp att komma igång med mitt UFO -pyttipannan. Det visade senare att jag började med stickor nr 3, blev trött på det hela och drog ut stickorna och nu när jag skulle ta upp stickningen igen använde jag stickor 3,5 och si - då blev det för stora hål!!! Nu är det rättat och klart och jag kan veva på. Måste snabba mig så jag kan börja med ett nytt projekt - vad vet jag inte riktigt än!


2 comments:

heidi said...

Här lyser verkligen flitens lampa! vantarna är verkligen jättefina!

det där med att dra ur stickorna är lurigt, för precis som du påpekar är det inte alltid säkert att man kommer ihåg vilken storlek man använda när man började:)

Inger said...

Så många vantar det har blivit.Jag måste ta itu med den biten också. Har ju en påbörjad vante i Visjö garn och så vill jag göra något tvåändsstickat och så........ i det oändliga.