Tuesday, December 31, 2013

Sista dagen på 2013

Gott Nytt År!

Idag är det sista dagen på år 2013, det har väl inte någon kunnat missa. Många har förväntningar och önskningar inför nästa år och så även jag. Tänk om vi fick fred i världen? Önska kan man ju men det ser inte så ljust ut. Man måste fundera över livet lite, hur bra vi har det här i vårt land och hur vi skuille kunna hjälpa till där det behövs. Var och en kan dra sitt strå till "stacken" så blir det väl i alla fall något. Några i vårt stickgäng har tänkt vara med och sticka en barnfilt som ska sändas till ett sjukhus eller barnhem  i Etiopien. Det är garnfirman Sandnes i Norge som administrerar det hela genom garnaffärer i Sverige. Vi har ju tidigare stickat babyhjälmar till Afrika bl a och det känns bättre än att lämna pengar tycker jag, det behövs ju också förstås.
Har just avslutat en mössa till en väninna, Selbu Modern, ett mönster jag haft liggande länge. Den är stickad i merinoull och är ljuvligt mjuk och skön. Håller också på med en sjal i Rowangarn, tunnaste tunna mjuka och vackra och jättelätt! Tycker inte att nystanet blir mindre och mindre men  sjalen ändå större och större! Stickar bara 50g, mottagaren vill inte ha så stor sjal. Vad blir det sedan? Jo vantar förstås, kanske av Lovikkatyp, kan bli bra att ha i februari då vi vet att kylan kommer till oss i mellansverige.
1 comment:

Pysselfarmor said...

Mycket fint det du gjort och har på gång. Oj ska kylan komma i februari...kanske får ta och sticka min tröja klar då ;-)

Önskar dig ett gott 2014!