Tuesday, February 18, 2014

Lite av varje

Det här är de varmaste och tätaste vantar man kan tänka sig! Dög utmärkt att ha när sonen skottade snö och slask i Norrbotten! De är stickade av lovikkagarn från Ullcentrum, vanlig resår men sedan 2-ändstickning för övrigt. Det var jobbigt och hårt att sticka men det var värt besväret. För dessa herrvantar gick det åt 2,5 hg garn.
På beställning har jag gjort mössa och vantar enligt önskemål från barnbarnet! Hon vet minsann vad hon vill ha. Nu vill kompisen också ha så jag har köpt svart garn till henne - också enligt önskemål - men jag stickar med olika flätmönster. Riktigt kul faktiskt, går ganska fort, garnet heter Anna och jag använder stickor 4.  I lördags var jag på Syfestivalen i Älvsjö och träffade många härliga vänner från nätet och även vänner härifrån stan. Tiden gick fort men jag hann handla en hel del bl a stickor, en 60-cm wire - har flera men de är upptagna!- ett garn Highland wool från Peru ett alldeles fantastiskt mjukt garn som jag ska sticka vantar av till att börja med. Kanske kan det bli en kofta till mig så småningom.
Om knappt 14 dagar ska jag med till Vrigstad och bara sticka och njuta och ha trevligt! Ser verkligen fram emot det. Det blir ju en hel del TV-tittande nu i OS-tider och det går faktiskt riktigt bra att sticka och kolla samtidigt. Håller ju också på med min merinoullskofta, den är ju snart halvfärdig och det jag har kvar är egentligen bara slätstickning på bålen och så halskanten förstås. Har inte bestämt hur den ska bli men det ger sig väl.

2 comments:

Eva S said...

Kikade lite på 2-ändstickning på mässan och tyckte det såg lite omständligt ut. Någon gång ska jag nog ändå pröva!

heidi said...

tvåändsstickade vantar i lovvikagarn - det låter som en mobil bastu för händerna:D

så roligt att barnbarnet uppskattar att du stickar - fast det är klart - det var en himla fin mössa hon har beställt:)