Monday, March 3, 2014

VrigstadshelgenHemma igen efter härliga dagar i Vrigstad tillsammans med cirka 50 andra stickglada tjejer. Det var jätteroligt att lära känna så många nya och även att träffa "gamla bekanta". Det blev mycket prat och mycket stickande, vi startade redan på fredagskvällen och fortsatte till frukost lördag och så på gick det hela tills vi skulle åka hem vid 15-tiden på söndagen. Man lär sig alltid något, själv lärde jag mig äntligen nålbindning vilket jag länge sökt kunskap om. OK, jag kan titta på youtube men det är inte samma sak som att testa live tillsammans med en duktig lärare. Nu återstår det bara att öva och öva och åter öva för att få en jämn och fin produkt = vante. Det är klart att jag ska göra vantar, köpte 2 hg jättefint rött garn på resan till Väddö för några år sedan och det har jag sparat till nålbindning. Garnet går att tova och det ska man visst göra försiktigt när vantarna är klara så blir de dubbelt så varma!


Jag kunde inte heller låta bli att känna och klämma på alla de härliga garnerna som Petra, Magasinduett hade med sig. Tro inte att jag motstod inköp, nej då, med hem kom ett antal nystan, ljust blågröna, 9 st Tussah Silk och av dessa ska jag göra en kofta till sommaren! Modellen är nästan utvald men jag har inte bestämt mig än. Borde slutföra en massa annat först....Vi fick också med oss en "godispåse" men fina nystan och dessutom vann jag 2 mohairnystan, fin färg till min dotter.Träffade också Maria Olsson, "pysselochknap" och fick många goda tips av henne. Ska försöka lägga upp mina mönster på Ravelry, men har eftersom jag har en hemsida: www.kineknits.tictail.com som jag har börjat ha mina vantar på, så tar jag det lite lugnt med Ravelry.  De mönster jag har färdiga är Julia, Emma och Rut.

6 comments:

frisky frog said...

Det är alltid lika roligt att träffa dig. Och du - jag tycker att du är jättefin i rött. Varför byta ett vinnande koncept. =)
/kram

Emmas dagar said...

Kram!

Iréne JB said...

Visst är det härligt att komma iväg och träffa andra stickerskor. Blir lite sugen på att åka iväg på fler såna här helger! Nu när jag smygtittat på när du visat tvåfärgsstickning så tror nog jag att jag ska våga mej på det jag också :)

Sunna said...

Låter alldeles alldeles underbart

heidi said...

det låter som en helt underbar helg i trevligt sällskap:)

Eva S said...

Oj så mycket vackert garn! En fröjd för ögat och säkert för handen också om man hade varit där. Men man kan ju inte vara överallt!