Thursday, June 14, 2007

Stick-café på Göta Kanal

Idag har några medlemmar från Hemstickan och Vetestickorna varit på utflykt på Göta Kanal. Vi startade klockan 8.30 från Norrköping och klev på båten Wasa Lejon i Berg. Båten förde oss genom grönskande ängar och fantastiska slussar till Borensberg där den vände och förde oss tillbaka till Berg. Resan tog hela dagen och vi stickade, åt gott, pratade och stickade igen. Naturligtvis såg vi på naturen runt omkring oss också. Spännande var det också att fara på akvedukten över den livligt trafikerade vägen - en upplevelse! Vi var naturligtvis inte ensamma på båten - många damer kom och intresserade sig för vad vi stickade. Nu tar vi lite semester men de som är hemma i juli kan träffas på Gubbens trädgårdscafé och fika och sticka måndagar och onsdagar på eftermiddagen.
Nu är det en Pippi-tröja till Lilltjejen som är på gång - tar den med på semestern!3 comments:

Inger said...

Önskar att jag kunde varit med,men jag var tvungen att jobba.Det ser så mysigt ut och det är så länge sen jag gjorde den turen.Båten ser jag ganska ofta,ibland möter jag den när jag är på väg hem från jobbet.För det mesta befinner den sig i slussen vid Brunnby då.

Anonymous said...

Trevligt skrivet och fina bilder från vår tur på Göta Kanal. Börjar känna mig som en riktig linslus, men det är kul att se sig själv.
Kram Margareta

Bloggblad said...

Vilken kul idé! Jag bor så nära Göta Kanal att jag ser masterna och flaggspelet på båtarna som passerar nedanför Ramunderberget.