Monday, August 6, 2007

Paus i 2-ändstickningen


Så blev det ett par Opalsockor också i helgen. Skönt att bara "veva på" och prata och vara ute i det härliga vädret! Kollar in olika badplatser i närheten och visst finns det många men Bråviken är bäst! Än blommar inte algerna tack och lov.Jag har sett på någon blogg en engelsk version om hur man syr ihop två delar med maskstygn. Har roat mig med att översätta och då blev det så här:


Sticka ihop vid tå eller vid förlängning av plagg eller ärmar, t ex om man har klippt av mudden på en ärm och stickar en ny plus förlänger ärmen, jättebra till barnplagg! Man kan också använda detta sysätt om man t ex lämnar 8m på vardera av 2 stickor vid tån på sockor, det har jag gjort och det blir jättebra!
Sticka nr 1 har blått garn
Sticka nr 2 har vitt garn, syr ihop med rött.
Tag tråden som slutat på varvet på sticka nr 2. Sätt en stoppnål på tråden och börja så här:
Sätt in nålen i första maskan på st nr 1 som om du skulle sticka den avig. Låt maskan sitta kvar på stickan men drag igenom tråden. Stick in nålen i maska nr 1 på sticka nr 2 som om du skulle sticka den rät. Låt maskan sitta kvar på stickan, drag igenom tråden. Nu börjar man:
1) För in nålen i maska nr 2 på sticka nr 1 som om du skulle sticka den rät. Lyft av den och drag igenom tråden.
2) Stick in nålen i nästa maska på sticka nr 1 som om du skulle sticka den avig, låt den sitta kvar men drag igenom tråden.
3) Stick in nålen i maska nr 1 på sticka nr 2 som om du skulle sticka den avig, lyft av den och drag igenom tråden.
4) Stick in nålen i nästa maska på sticka nr 2 som om du skulle sticka den rät. Låt den sitta kvar på stickan men drag igenom tråden.
Fortsätt på detta sätt!
Hoppas att det är tydligt nog .


1 comment:

Sofia said...

Tack för den enkla och braiga översättningen! Ska skriva ut den när jag kommer hem å lägga den till "bibel"-arkivet (= stickpärmen). Soliga hälsningar från frun på ön!