Wednesday, August 20, 2008

Guldgula Beata!Så här ser Beatasockorna ut fram till hälarna! Jag har stickat allt utom sista 4 cm på en lång rundsticka, fick riktigt kläm på hur man gör när jag var på Stickstämman i Hammarö. Nu ska jag sätta ihop sockorna igen och sticka klart dem på samma rundsticka. Tåpartiet gör jag nog som jag gjorde på förra paret, det blev jättesnyggt och ingen klumpig garnändsfästning i tån!

Idag kom också en jättebra bok som jag beställt på internet. Den heter The knitter´s handy book of Patterns. Om jag har ett garn och vill sticka t ex en tröja till en 5åring så går jag in i tabeller på sträckning, stickor, längd och bredd som jag vill ha på tröjan och får då veta hur mycket garn som går åt, maskantal på fram-bak-stycke och ärm osv. Jag har inte försökt än men Marianne på Hammarö visade hur man ska gå tillväga och det verkar lätt. Ska sätta mig in i det hela så småningom. Det blir ju förmodligen polotröjor till barnbarnen i höst och det ska bli kul att se om mina antaganden stämmer med boken - eller tvärtom. Mina sjalar bränner i påsarna men de får vänta några dagar till, sockor är mycket roligare att sticka! Väntar sedan på septembersockorna, undrar vad det blir.....


3 comments:

Anonymous said...

Nu ångrar du väl inte att du behöll "solgarnet".Jättefina sockor!!Jag ska göra som du senare så jag inte trasslar till det vid hälen.Kram/Ella.

Britt-Marie said...

Låter som en mycket bra bok, snygg färg på sockorna. Spännande att få se dem på så mönstret riktigt framträder.

Kram

Metta said...

Är litet långsam i vändningarna, varför jag inte kommenterar förrän nu.
Dina Beata ser jättefina ut och garnet passar så bra. Man blir glad när man ser det.

Boken verkar intressant. Ska bli trevligt att få bläddra i den. Kram Metta