Thursday, May 14, 2009

På stickorna just nu..


Just nu har jag jätteprojektet Falkenbergströjan på stickorna. Har lovat sticka den till en dam som besökte vårt café för en tid sedan. Hon hade börjat och gjort bakstycket, nästan, och en ärm. Det var bara det att hon stickat i stl M och hon vill ha den i stl L, vilket innebar att jag fick repa upp hela det redan stickade! Det blev bäst så, vi har ju inte riktigt lika handlag heller. Svårt att fotografera ett så stort stycke, men med barnbarnens målarvaxduk under blev det inte så tokigt. Bakstycket är nu klart och ser ut som en trekantig sjal, flikarna ska vikas in fram och rama in framstycket. En och en halv ärm har jag också stickat färdigt. Då andra ärmen är klar är det "bara" framstycket kvar och ung 15 cm nedtill och 10 cm (tror jag) nedtill på ärmarna. Detta kommer nog att ta ett antal veckor i anspråk. Börjar kännas som om jag ska ta till några U:fon som ligger och morrar i mina lådor... bl a en tröja som faktiskt är till mig, stickad uppifrån och ner. Såg en liknande idag på stick-caféet i en ljuvlig blå färg, blev så sugen att göra färdigt min. Den blir crême-färgad och som jag hoppas, mjuk och go´ till höstkvällarna. Vidare blir jag farmor igen endera dagen och jag har både rosa, vitt och blått garn hemma.......kanske blir det ett litet alster till den nya familjemedlemmen!

3 comments:

Metta said...

Ja, det är en verklig utmaning du tagit på dig.
Men om någon ska lyckas, så är det du. Hoppas bara damen blir nöjd och verkligen uppskattar vad du gör.
Kram

Inger said...

Jag har också ett liknande ufo,om jag inte minns alldeles fel har jag kommit en bit på första ärmen på det.Mitt är åt det rosa hållet.Nu gäller det bara att minska likadant på andra ärmen som jag gjort på den första.I ditt fall tror jag nog att det kommer ett snabbstickat babyplagg emellan.

Kerstin said...

Du är snäll du som stickar till andra. En så fin kofta hade jag velat behålla själv. Men du verkar ju vara en snabb stickare så du gör kanske en till.