Thursday, June 4, 2009

Falkenbergströjan och tårtkalas!


Tack STICKA för god tårta idag! Vi firade STICKA:s 5-årsjubileum på vårens sista stick-café på Vetekornet. Vi var 10 glada stickerskor som stickade och stämningen var hög som vanligt. Det stickades på allt möjligt, vantar, sockor, koftor, väst, koftor osv. Nu när sommaren är här kommer vi att träffas - de som vill och kan - i Gubbens trädgård - torsdagar och sticka och ha trevligt. Hösten börjar första veckan i september och jag hoppas att vi då har lite förslag på aktiviteter, tex. utflykter, studiebesök, garnaffärsbesök osv. Den 8 augusti öppnar Ulldockan en garnaffär i Linköping och kanske är det några som liksom jag är nyfikna och vill åka dit och kolla. Önskar henne riktigt lycka till!
Så är då äntligen min utmaning - Hanne Falkenbergströjan - klar! Den stickade jag i stl large och fick därför repa upp bakstycket och en ärm som beställaren redan hade stickat. Känns inte så roligt men nu är det hela över. Skulle gärna sticka en till men tyvärr, jag är så känslig för ull så det blir i så fall inte en tröja till mig, kanske är det någon annan som vill ha? Jättekul att sticka när man efter lite möda förstår danskan i mönstret.

Nu ska jag göra klart min lilla "studentmus" tipset fick jag av Metta som gjort en jättesöt liten en efter mönster av Alan Dart. Sedan är det sockorna som ska bli färdiga innan jag dyker ner i min UFO-låda och börjar städa, tänkte ta mig själv i kragen och få undan sådant som legat länge....

1 comment:

Inger said...

Tack för marknadsföringen och välkomna.Tröjan blev jättefin.