Thursday, December 17, 2009

Hemma från Teneriffa


Åter hemma från Teneriffa där vi tillbringat 14 härliga sommardagar! Underbar värme och härliga bad, + 25 grader, inte fel så här års inte! Blommorna var som vanligt fantastiska, vilka färger! Tycker inte att det blir så bra på kort som jag ville men det här får duga. Vid den här poolen tillbringade vi halva dagar, hela hade varit för mycket i värmen. En del utflykter hann vi med, bl som här på bilden till vulkanen Teide. Märklig känsla att åka bil i kratern.... tänk om...! Det var lite kylslaget däruppe, nästan lika högt som Kebnekaise, tur vi hade jackorna med.En hel del blev stickat också, nästan en sjal färdig och nästan ett par vantar (tänk er det i värmen!). De två första dagarna såg jag 2 engelska damer som stickade vid poolen. En hade en grön stickning på gång, den repades upp andra dagen! Den andra damen hade en liten, liten vit virkning- vet inte vad det var och hann inte fråga, damerna åkte tydligen hem på tredje dagen.
Idag har vi haft julavslutning på caféet, 16 flitiga handarbetande damer kom och åt gröt och skinksmörgås, pratade, skrattade och hade trevligt. Nu ses vi igen i januari, närmare bestämt den 7:e men nya garner och idéer - ser fram emot det!

Det här är Teide, vulkanen, det vita är inte snö, man kan nästan se hur lavan har runnit utmed berget en gång i tiden, fascinerande!

2 comments:

Inger said...

Vilken chock det måste vara att komma hem till bistra vintern.Tidigare i kväll läste jag av 15 minus på utetermometern.

Eva S said...

Tack för kommentaren. Förstår att ni haft det härligt. Färger är alltid svårt när man tar kort men en bild hjälper ändå minnet.
Ha en fin jul