Thursday, February 26, 2009

Johannas besök!

Igår var Johanna Wallin på Vetekornet och visade sina underbart fina stickade saker, mjuka, sköna, vackra, praktiska och så enormt välgjorda! Det var en sann fröjd att se. Hon hade också sin bok "Sticka småvarmt" med sig och vi som köpte fick en liten dedikation på första sidan av henne! Kul. Margareta kom med ett förslag att vi skulle bjuda in Johanna på ett stick-café och visa henne vad vi håller på med - jättekul sa hon och nu är det bara att planera in ett lämpligt datum för detta. Vet att det kan vara svårt att få till det men nu är vi ju ute i god tid. Vi talade också om att vi tänkte sticka på Färgargården den 13 juni då det är WWKIP-dagen (World Wide Knit in Public) och Johanna skulle försöka komma då - trevligt.


Britt, Ella och Margareta visar upp några "julkalendrar" efter mönster av Johanna - det finns ju fler som stickat sådana och dem tar vi med när vi bjuder in Johanna till vårt café som vi planerat!







Tuesday, February 24, 2009

Jättelyckat

I söndags var jag och överlämnade tröjan till barnbarnet. Hon tyckte den var fin och hade den på sig jättelänge - hörde inte något om att den skulle vara stickig som tur var. Ecobabyull från Marks var det och visst är det ett jättemjukt garn! De rosa kanterna hade hon ju själv beställt och de lyste upp hela tröjan. Nu är det bara de gråa damaskerna kvar och sedan är hon varm under overallen när familjen drar till fjälls! Lillebrors blåa damasker är också klara - roligt att sticka till barnbarnen, de är så tacksamma och glada över det de får!

Thursday, February 19, 2009

Mettas föredrag

Idag var jag på Bergslagsgården och såg och hörde Metta berätta om sitt intresse för stickning, visade mycket av det hon stickat och hon berättade också om våra stick-caféer. Jättetrevlig timme med ett tiotal intresserade i publiken. Metta hade dukat upp en hel del vantar och sjalar och även böcker som varit inspiration till hennes produktion. Så klart jag tog lite bilder också.Efter timmen for vi till Vetekornet och träffade våra vänner på stick-caféet. Det var en härlig aktivitet kring bordet och ljudnivån blev hög. Jag stickade på nederkanten på dotterns kavajkofta, 4 flätor på bredden. Det går ganska fort, garnet är tjockt och stickor nr 5,5. Tycker själv det ska bli spännande att se när det hela är klart.















Saturday, February 14, 2009

Färdig!



Nu är jag klar med dotterdotterns tröja! Hon verkade helnöjd, bestämde själv att det var kanterna som skulle vara rosa och fluffiga, jag hade väl tänkt mig en kant under kragen, som ett halsband ung. Nu blev det som hon ville och det känns bra. Tar itu med nästa projekt, dotterna kavajkofta. Jag har bara måtten så jag får lita till min intuition och hoppas att jag får till det. Det ska ju vara flätor på ärmslut och nederkant samt krage och de stickas för sig. Kanske lämplig TV-stickning. Denna kofta stickas också uppifrån och ner, det är ju ett jättebra sätt att sticka tröjor på. Så har jag ju lillemans damasker också och även dotterdotterns damasker så inte är jag utan stickstick nu! Men sedan....

Thursday, February 12, 2009

Babymössa i Alpacka


Hunnit med en liten babymössa också i Alpacka, Indecita! Jätteljuvligt garn. Mössan är stickad på två stickor som synes och med 3 trådar. Den är ihopsydd bak och så har jag dragit en snodd i den avsmalnade delen - den snodden kan flyttas upp vartefter huvudet växer. Jag har stickat små öronlappar också för jag tror att en liten kille på cirka 1 år gärna tar av sig något som sitter på huvudet! Varit med om det förr.
Stickar vidare på barnbarnets gråa tröja, få se om den blir klar till i morgon då hon kanske kommer på besök!
















Tuesday, February 10, 2009

6:e mappen, 6:e bilden.....



Jag har blivit utmanad av Metta med följande:
*Gå in i mappen mina bilder (ev. Bilder för dem med OS X eller din egen personliga bildmapp)
* Gå till den sjätte mappen (ev. den sjätte mappen igen)
* Välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
* Visa bilden på bloggen och skriv något om den .
* Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
* Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade
Detta är den 6:e bilden i 6:e mappen i mitt bildarkiv! Jag har inte tagit den själv, det är konserthuset i Oslo. Jag har visserligen varit i Oslo men då var jag 18 år gammal och på väg till England för att förkovra mig i språket! Bilden är från mappen som jag gjort ett bildspel av till Senioruniversitetet. En av deras operaresor gick till Oslo.
Nu vill jag utmana några av mina vänner:
Stickorren
Barbros stickning
Åsassticksida
Brittmarie
Eva i Halmstad
Soili
Undrar vad ni har i era arkiv.....







Wednesday, February 4, 2009

Tröja och damasker



Så här långt har jag kommit på den ljuvliga tröjan i Eco-baby-ull. Det blir nog något eller några varv till på kragen, vet inte om det syns att det är flätor på den men det är det. Det ska likaledes vara flätor på ärmslutet och jag har börjat på det - där sitter trästickorna. Det är snart dags för provning och det blir ju jättespännande, själv tycker jag att tröjan sticks lite men man får ju hoppas att den lilla inte tycker det!
Damaskerna är också klara och överlämnade igår. Spänd på vad den lilla mannen på 3,5 år tycker om dem. Enligt mamman ska de vara utanpå långkalsonger och under overallen när familjen drar till fjälls, precis så gjorde jag med våra telningar på den tid det begav sig! Vi bodde då i Luleå och där var vintrarna verkligen kalla - de är de inte numera vad jag har hört. Inget riktigt skidväder för tillfället i alla fall.
Dotterns tröja får några varv stickade då och då men jag måste få prova innan jag kör vidare. Få se när det blir - både heltidsjobb och familj tar sin tid.




Monday, February 2, 2009

Vi går mot ljusare tider!


Idag var jag på Vetekornet och stickade en stund bland glada vänner. Ella hade med sig sin fina julkalendersjal (bilden), Färilas mönster, och den blev mycket beundrad och "klämd" på. Hon har en fantastisk produktion av bla sockor och sjalar, jättefina. Alla stickade idag på färglada saker alla utom jag, jag fortsätter med mitt gråa men jag börjar se ljuset i tunneln också. På 5-åringens tröja har jag börjat med en ärmmudd med flätor och även halskragen ska vara flätstickad. De mörkblåa damaskerna till 3-åringen är klara och ser ut att passa bra att ha under overallen när familjen drar till fjälls. Dotterns jacka ligger stilla än så länge, funderar på olika lösningar....När jag gick hem vid 16-tiden var det fortfarande dagsljus ute - känns verkligen som om våren tänker komma!