Wednesday, July 20, 2011

Fler dock-kläder..


Liten klänning i Kaskad och liten kofta till barnbarnets docka. Nu tror jag att det får räcka - blir lite sugen på vantar och speciellt 2-ändstickade sådana, sett en hel del fint på bloggen där man visar upp sådana alster. Jag har ju garn i mängder men vet inte vad jag ska välja än. Köpte boken Solveigs vantar i vintras och där finns säkert en hel del godis, ska njuta en stund med boken!






Thursday, July 14, 2011

Hjälmar igen

Tre små hjälmar ytterligare! Nu med lite olika storlekar beroende på garn. Alltid kan de värma några små huvuden i Kongo! Snart klar med tubsockar också, försöker i mesta möjliga mån sticka av mina restgarner innan jag sticker och köper nytt garn! Tänkt mig en röd kavajkofta till hösten, dessvärre finns bara fina ullgarner och jag är ju jättekänslig för ull, vad göra då? Dock-kläderna jag stickade förra veckan föll i god jord, nu är det önskningar om fler! Roligt handarbete så kanske kan det bli fler koftor eller rentav en klänning, vi får se. Väninnan U-B i Stockholm har fått sin jumper och den passade finfint och kan värma henne gott i vinter. Hon sa hon kanske önskar sig fler jumprar till hösten!

Wednesday, July 6, 2011

Alpackatröjan klar, dock-kläder

Nu är tröjan till väninnan i Sthlm klar! Stickad i beige Drops Alpacka. Den är lite snäv till mig men är gjord i stl S, få se om den passar U-B! Mailat henne men tror att hon är på landet så jag väntar med att skicka upp den. Ganska nöjd, men garnet var lite svårt att sticka bara slätstickning med, garnet har struktur och är lite luddigt, ludden följer med några maskor och blir sedan kvar på en maska. Följden blir att den maskan blir lite större.....om ni förstår vad jag menar. Varm och otroligt skön är den i alla fall. Så har jag stickat lite dock-kläder på beställning, kofta, byxor med rosa blommor och en liten klänning med gula fjärilar som "står ut", precis som barnbarnen ritat. Undrar om det duger. En liten hjälm till dockan blev till igår också, roligt med småplagg ibland. Nu vet jag inte vad jag ska ta till, förmodligen blir det hjälmar till Kongo eller också blir det vantar.
Har ju många mönster men skulle vilja sticka några i dubbelsstickning, kul teknik. Idag är det mulet och det blir lite städning och pyssel framöver. Tänk om jag skulle köpa lite nytt garn??????



Sunday, July 3, 2011

4 små till Kongo

4 små hjälmar som ska värma babies i Kongo - känns bra tycker jag. Fler hjälmar lär det blir, roligt mönster och lättstickat så här i sommarvärmen! Det känns som om jag tagit lite "time out" från blogg och mail - kanske det. Har ett ont knä men är igång så mycket som möjligt i alla fall. Golfen tar en hel del tid men härlig tid, det är så vackert på golfbanan och så många trevliga och rara människor så man blir riktigt pigg av att vara där! I år går det inte så bra men jag får nog lov att skärpa till mig och inte bara njuta av naturen. Håller för övrigt på med montering av det beiga tröjan till väninnan i Sthlm. Det är lite för varmt att ha den i knäet när solen skiner så det blir för det mesta stickat på den i skugga och inne (faktiskt svalare där). Själva modellen är jag nu nöjd med men vi får se vad betyget blir när tröjan är blockad och klar! Tror jag skrev i början att jag hade 2 olika mönster med annat garn, tog ett mönster från nätet med samma garn men det blev till slut ett eget tack vare Tant Koftas fantastiska mönster uppifrån och ner! Kan varmt rekommendera det igen! Nu har jag för övrigt mätt barnbarnets docka Anna-Bell och koftan till henne blir också uppifrån och ner. Alla restgarner går åt vilket jag är tacksam för. Jag är ju en riktig "garnoholic" eller vad det heter, kan inte låta bli att köpa garn när jag ser något fint!
Önskar alla som tar sommarledigt en skön semester, sola försiktigt och simma lugnt!