Sunday, July 3, 2011

4 små till Kongo

4 små hjälmar som ska värma babies i Kongo - känns bra tycker jag. Fler hjälmar lär det blir, roligt mönster och lättstickat så här i sommarvärmen! Det känns som om jag tagit lite "time out" från blogg och mail - kanske det. Har ett ont knä men är igång så mycket som möjligt i alla fall. Golfen tar en hel del tid men härlig tid, det är så vackert på golfbanan och så många trevliga och rara människor så man blir riktigt pigg av att vara där! I år går det inte så bra men jag får nog lov att skärpa till mig och inte bara njuta av naturen. Håller för övrigt på med montering av det beiga tröjan till väninnan i Sthlm. Det är lite för varmt att ha den i knäet när solen skiner så det blir för det mesta stickat på den i skugga och inne (faktiskt svalare där). Själva modellen är jag nu nöjd med men vi får se vad betyget blir när tröjan är blockad och klar! Tror jag skrev i början att jag hade 2 olika mönster med annat garn, tog ett mönster från nätet med samma garn men det blev till slut ett eget tack vare Tant Koftas fantastiska mönster uppifrån och ner! Kan varmt rekommendera det igen! Nu har jag för övrigt mätt barnbarnets docka Anna-Bell och koftan till henne blir också uppifrån och ner. Alla restgarner går åt vilket jag är tacksam för. Jag är ju en riktig "garnoholic" eller vad det heter, kan inte låta bli att köpa garn när jag ser något fint!
Önskar alla som tar sommarledigt en skön semester, sola försiktigt och simma lugnt!

3 comments:

Metta said...

Håller med om att hjälmmössor är ett mycket lämpligt stickprojekt i värmen. Bara räta maskor och kräver inte mycket tankeverksamhet. Har börjat på mössa #5, men alla är inte monterade ännu.
Fy ett sådant åskväder vi hade igår! Hoppas det inte kommer mer idag. Få se om det blir uppehåll i morgon, då kanske vi ses på Gubbens. Kram

Eva S said...

Tack för kommentaren. Vad jag vet kallas det bara kärleksknutar. På dropps sida finns en förklaingsvideo.

Sunna said...

testade mönstret, helt perfekt, Tack för det nu ska det bli några bidrag tillverkade på badstrand