Wednesday, March 21, 2012

Häxkofta och UFO-vantar


Så här blev min kofta bland gänget "kofthäxorna" på FB! Igår fick jag den här bilden av dottern - det är hon som ska ha den - och hon hade satt i blixtlås och piffat den med samiskt band som jag vävde för länge sedan. Passar bra tycker jag. Det gick åt 7 hg garn totalt, grått och naturfärgat merinoull, 3 tr från ofargadegarner i Gnarp! Kan verkligen rekommendera både garnet och firman, snabb och bra med fina garner.
Två par UFO-vantar har också blivit klara, det ljusa paret i virkad nålbindning och det grå paret i 2-ändstickning, vilket är min "passion"! Nu har jag börjat på små halvvantar till nästa barnbar, kanske blir det en påskpresent!


5 comments:

Metta said...

Så fint det blev med de samiska banden på koftan. Det blev en extra piff på den redan tidigare snygga koftan.
Ytterligare två par vantar färdiga! Oj så snabb du är! Jag börjar se slutet på min koftstickning, men så ska jag försöka brodera litet på den också.
I morgon är det torsdag igen och då hoppas jag vi ses både irl och på FB.
Ha en bra fortsättning på kvällen!

Sunna said...

Men du koftan är ju ett riktigt konstverk

randi K design said...

Aldeles nydelig kofte!!!!!

Eva S said...

Oj vilket jobb men fint koftresultat. Och vantufon. Vantar är fortfarande i mina ögon något av det tråkigaste att sticka. Tycker att så många stickar så fina så jag behöver ju faktiskt inte göra det. Dagen har tillbringats med en god vän och lite kaffe. Garntvätt och kardning ute i solen. Det grå ska ingå i en sjal med dominorutor! Må gott

Pysselfarmor said...

Koftan är helt underbar - vilket "verk" och så passande med de samiska banden...de gillar jag av "särskild anledning" ;-)