Monday, June 4, 2012

Sticklägret i Strömsbruk

 Så var jag hemma igen efter en härlig stickhelg i Strömsbruk i Hälsingland. 22 stickande entusiaster hade fått i uppdrag att hemma sticka några rutor, 10x10 cm och ta med. Efter en mängd förslag på vad det skulle bli av alla rutor blev det till slut en filt som ska sändas till barnhem i Lettland. Jättebra idé tycker jag och idén tar jag med hem till Hemstickan! Gunn håller upp filten som blev sydd ihop av några av deltagarna. Ett uppdrag som vi fick första dagen var att sticka ett par strumpor till Johan som ägde anläggningen vi var på. Stickorna gick runt och jag tror att nästan alla har stickat några varv på sockorna. Johan blev jätteglad och vi glada att sockorna passade precis!
Viola Schavon var energisk och ställde upp och visade hur man färgar garn i micron. Nästan alla hann få sitt garn färdigt, jag avvaktar och Viola lovade att fixa garn åt mig så småningom. Jag har fullt upp med projekt just nu, U-B:s tröja som jag nu har ett framstycke kvar att sticka innan jag sätter ihop det hela för att göra överdelen och garnet från ankidesign - det isländska - har kommit så nu är det bara att börja göra provlapp och sätta igång. Började på tåget också att sticka en I-cord till mina hörlurar, hann dock ej färdigt men det ska väl inte ta så lång tid hoppas jag. Måste börja på några sockor också då jag är med i kofthäxornas sockstickning fram till midsommar.
Med mig hem har jag naturligtvis en del garn, vi bytte gammalt medhavt garn med varandra och jag tog med 2hg gult som nog blir en liten tröja till barn i Lettland, grått som blir till vantar och det blåa vann jag, det blir nog vantar det också.

5 comments:

Pysselfarmor said...

Så trevligt du har haft det och vad mycket du hann med.

Sunna said...

så underbart med stickhelg, jag längtar till hösten och Habo

Metta said...

Vilken helg du varit med om. Ser fram emot torsdagens stickcafé för att få höra mer och se fler bilder.
Ha en bra nationaldag! Kram

idas småpyssel said...

Det var inte Ulla utan Gunn som visade filten, men roligt hade vi en lisa för själen. Din stolgranne till höger

idas småpyssel said...

Det var inte Ulla utan Gunn som visade filten, men roligt hade vi en lisa för själen. Din stolgranne till höger