Wednesday, August 15, 2012

Lite stickat och utställning

 Nu har jag hunnit en liten bit på bålen. Nederkanten är stickad med vikvarv och med stickor 2,5. Resten är stickat med stickor 3 och ändå verkar kanten som om den skulle vara jättevid. Hoppas vi får ihop kanten när koftan till slut blockas. Börjar lära mig mönstret och idag fick jag med posten en magnetskiva, Magma, från Eva i Stäket. Verkar helt OK att sätta mönstret i den och följa med en magnetlinjal. Har tidigare något liknande men linjalen är genomskinlig vilket gör det lite svårt att veta vilken varv man är på! Så var jag med dotter och dotterdotter i Sthlm igår. Det blev fika, lunch och fika och en härlig runda på söder där dottern handlade kläder, en bra runda på Drottninggatan så dotterdottern fick ett antal plagg med hem men det bästa av allt - jag fick min julklapp nämligen att få gå på utställningen på Liljevalchs där Hemslöjden firade 100 år med en fantastisk utställning. Vi gick först i 3 salar med handarbetade löv med allehanda tekniker, helt fantastiskt! Därefter var det jättekul att vandra i de andra salarna där olika hantverkare hade ställt ut sina alster. Jag var mest intresserade av det stickade och det fanns massor! Roligt att finna saker som man själv gör ibland, bl a tvåändstickade vantar och muddar och broderade vantar som var jättefina! Det finns 2 utställningar till i Sthlm som berör 100årsjubileet, men de hann vi inte denna gång. Kanske blir det fler turer till Sthlm, vad vet jag.

5 comments:

Pysselfarmor said...

Å det där mönstret är såååå vackert! kan du inte spilla över litet tålamod till mig så att jag kanske vågar ta mig an sådana mönstrade plagg ;-))

Jag brukar kopiera upp mönstret med litet lagom förstoring så att det blir lättare att läsa "med linjalen"...sådan där magnetlinjal är superbra!

Har ju ett löv med där på Liljevahls, men har tyvärr fått fel både för- och efternamn och de ändrar inte redan tryckta listor
;-((

Metta said...

Koftan ser ut att bli jättefin. Både mönster och färger är så härliga!
Förstår att utställningen är fantastisk. Från tisdag nästa vecka ska KM vara två veckor på Lennings, så då ska jag åka till Stockholm och stanna några dagar. Få se hur mycket jag hinner med, men Liljevalchs ska jag absolut se.
Kommer inte till Gubbens idag.
Kram Metta

Inger said...

Den där koftan har jag tittat på många gånger, den är så fin. Utställningen hade jag gärna sett, men det tycks inte bli så att jag kommer iväg till huvudstaden.

StickLena =KnitLena said...

Vilka otroligt vackra löv du stickar!

Pysselfarmor said...

Ja det finns så mycket roligt att göra - tänk om man kunde sluta jobba men ha kvar sin lön!! Det skulle vara skojigt!!!!

Vi stickar mest provlappar, lär oss olika tekniker och inga färdiga plagg på kursen. Det får man göra "vid sidan om" i så fall. Idag har jag säkert stickat 20-talet provlappar med olika mönster...låter kanske inte så roligt men det är mycket givande och man får en helt ny syn på stickteknik. I morgon blir det flerfärgstickning och lyfta maskor hela dagen.