Friday, January 11, 2013

Hemlis, mysterievante o lite till


Nu är mysterievantarna klara. Tyvärr är de inte så bra, lite stora tycker jag nog men om jag har en skinnhandske i blir det väl bättre. Jättekul att sticka men använde Ullcentrums garn och stickor 2 och de blev ändå för stora för mig! Ska kanske göra ett par till men lite färre maskor. Hemlisen - dvs overallen - till lilla Svea är klar och ska överlämnas på söndag. Hoppas att den passar. Den är ruskigt lila men det framkommer inte av bilden. Lila är nämligen drömfärgen för den lilla damen! Har gått med i Vottealong-gänget på FB också och stickat i stor stil en randig vante men upptäcker till min fasa att jag har ett varv rött mindre på ena vanten innan tummen och ett varv mindre på den andra också men då efter tummen. Puh säger jag, det är bara att riva upp och börja om från början. Jag har ju ett par virkvantar också på gång så jag tar väl några tag på dem emellanåt. Min kofta växer också om än mycket långsamt. Känner att jag måste vara ytterst noga med mönstret om det ska blir något bra. Anmält mig till Stickkalaset i Vrigstad i början av mars och naturligtvis vill jag vara med på Syfestivalen i Älvsjö den 16 februari då STICKA har sitt årsmöte. Hoppas få se många vänner där!

4 comments:

heidi said...

Så tråkigt att dom är lite för stora. Men som du skriver så betyder ju det att du får plats med ett par skinnhandskar under, vilket innebär att du kommer att ha det riktigt varm och skönt om händerna när det är kallt ute:)

Så fin overallen blev! Och små barn tycker ju oftast bäst om väldigt starka färger, så stark lila är ett bra färgval:)

Jag är också med i vottealongen på facebook, men jag har inte bestämt mig för vilken vante jag vill sticka än. men jag får bestämma mig snart om dom skall bli klara innan slutet av månaden:)

Emmas dagar said...

Så roligt att du vill komma på Stickkalaset i Vrigstad!
Anmäl dig på min mail: emmasdagar@gmail.com
Om du hittar fler som vill komma med så går det bra att anmäla i samma mail!

Emmas dagar said...

För att anmäla till Stickkalaset i Vrigstad så anmäl på mail: emmasdagar@gmail.com

Eva S said...

Så fina fingervantar!!