Sunday, April 28, 2013

Sticklördag, mycket sedan sistFörst måste jag visa vad jag fick med posten för några dagar sedan. Ett garnpaket från Lilian som också deltog i Kofthäxornas "garnbytelotteri" eller vad vi ska kalla det. Härligt peruanskt garn som får bli vantar framöver. Tack snälla!

En härlig sticklördag hade vi också i lördags i SMHI:s matsal. Vi var 35 glada stickerskor från Norrköping som samlades och stickade, pratade, bytte erfarenheter och gladdes åt en hel hoper med garn som Inger från  Garnnetto i Linköping och Linda från Popsi i Norrköping presenterade för oss. Det var bara att shoppa loss! (Vilket vi också gjorde). Fotograferade lite runt bland de flitiga damerna och här kommer några bilder.Det blev en ganska billig lördag då många ställt upp och bakat och fixat och Anna som gjort soppa för oss alla. Det blev t o m pengar över som vi köpte garn för och lottade ut till några glada vinnare i gänget! Den här dagen hade ett negativt omdöme - den gick alldeles för fort! Nästa gång - det kommer säkert att bli en nästa gång - kommer vi att förlänga tiden till 7 timmar, vi hade "bara" 5 timmar i lördags. Så har jag, som förra veckan inte hade några projekt på gång, fått ett antal härliga nya utmaningar att utföra. En tröja, likt den jag gjort från Maskor från Medeltid som en släkting vill ha. Stickar den i grått och vitt med Visjögarn. En poncho till dottern i lingarn som legat några år och bara väntat på att få bli till något. Så mina vantar med flätor som ska presenteras i Vottealong 2013. Efter mycket stickande och upprepande är de äntligen klara. Jag stickade muddar med flätor och tog upp maskor från den och stickade klart vantarna. Då upptäckte jag att jag mellan flätorna skulle ha haft aviga maskor i stället för slätstickning och det var bara att klippa bort muddarna, repa upp och sticka två nya och sy på dem.  Min nya bok Solveigs vantar del 2 har också lockat mig att sticka vantar därifrån, har dock inte bestämt vilka men det kommer nog en idé så småningom. Garn har jag ju .......

2 comments:

Inger said...

Ja nog var det en härlig dag som gick alldeles för fort. Var inte alls så trött när jag kom hem som jag brukar vara på lördagar. Det ligger två nystan till dig i en märkt påse i butiken, själv är jag ledig den här veckan.

Alexandra - Pysselmaniker said...

Ja, det var verkligen en härlig dag! Och nästa gång ordnar vi lite längre tid ;)