Wednesday, July 16, 2014

Dominorutor och vantar igen!Vantar igen fastän det är sommar! Jo, det är ett lätt handarbete att ta med lite överallt. De är stickade i Smart-garnet, stickor 3,5 och 2-ändstickning med lite mönster på mudd och översida. Kallar de här för Alice, av vilken anledning vet jag inte men något med is kanske, vitt och kallt! Har också en hel del Visjögarn i olika nyanser av grått och diverse färger, räcker inte till något i vantväg eller så så det får bli en liten filt i dominorutor. Stickar 41 maskor som sedan tas ihop i mitten till 1m. Stickar alltid sista maskan vriden rät - då blir det lätt att ta upp maskor i sidan inför nästa ruta. Passar på att fästa trådarna varje gång jag lägger ifrån mig arbetet - det känns bra när man kommer till slutet och det hela är färdigt på en gång!
Tröjan till sonen i norr är klar och sänd, han får den idag och jag är nyfiken på vad han tycker. Det skulle vara en tight tröja och det blev det nog. Vikingastuk och mönster i sidan blev det också. Hoppas han tar ett kort så jag kan visa den här på bloggen. Tänker göra lite vikingamönster på nästa par vantar, deltar i fb i Vantstickorna och där ska temat vara nordisk mytologi i sommar. Hoppas vikingamönster går bra, hittar inte något bra mytologimönster, kanske galten Särimner men vem vill ha en gris på vanten? Har någon läsare någon idé? Vi får se vad det blir.
8 comments:

Kattis said...

Fina vantar! Jag hade tänkt lära mig sticka domino-rutor nångång! Kanske du kan visa det när jag lyckas ta mig till stick-café.
Låter spännande med nordisk mytologi. Klurigt, som du skriver.

Metta said...

Som alltid jättefina vantar med litet variation i mönstret.
Filten ser ut att bli fin när jag såg den i eftermiddags.
Ska bli spännande att se sonen iklädd sin tröja.

Heidi said...

Vantar är egentligen perfekt som sommarprojekt, eftersom dom är så små att man inte blir genomvarm av att ha dom i knäet när man stickar dom:)

Så fin filten blir! att dessutom sy fast alla trådar allteftersom är ju toppen, så att man slipper fästa en "miljon" trådar när man är klar med stickningen:) Och det blir ju jättefint när du stickar i dominorutor!

Jag ser också fram emot att få se en bild på sonen när han bär sin nya tröja:)

Kattis said...

Hej! Vi är bortresta just nu men när vi kommer tillbaka så ska vi försöka komma på café.

frisky frog said...

Smart att göra vantarna nu och inte i vinter när man redan behöver dem.
Filten blir superfin!
/kram

Teta said...

Filten är jättefin.
Just det att du bryter upp rutornas färgsymetri,ger spänning och rörelse i mönstret.
Gillar det!

Iréne JB said...

Säger som Fraggen, smart att sticka vantar i förväg och precis som du säger är det ju lagom stora projekt i värmen. Kanske skulle göra mj en dominofilt jag också av alla mina Visjörester? Din filt blir jättefin!

Iréne JB said...
This comment has been removed by the author.