Monday, July 28, 2014

Små sockor i värmen...

Små sockor i bomull har blivit till i värmen. De blå är från ett gammalt mönster som jag stickat efter till alla mina barnbarn och det rosa är från en tidskrift, Knitting Traditions, som jag köpte för länge sedan. Sockorna kallas Baby´s Bootikins och designern heter Dee Lockwood, boende i Colorado. Blev så förtjust i sockorna att jag direkt letade fram garn och satte igång. Lite klurigt spetsmönster men tycker de blev lyckade. Var på Färgargården tillsammans med 8 stickande damer idag och visade sockorna - blev genast av med dem då de ska bli presenter till en liten pojke och en liten tjej i helgen. Jag har mer rosa garn, kanske lite starkare färg dock men ett par sådana sockor blir nog till igen, roliga att göra. I samma tidskrift hittade jag ett mönster på sockor till vuxna, "Knitting Two socks at once - one inside the other" och tänkte wow - så kul jag försöker. Sagt och gjort. Så här började jag:
Muddarna gjorde jag för sig och sedan satte jag ihop de båda sockorna. Stickade aviga med garner i höger hand och räta på sockan innanför med garnet i vänster hand. Varannan maska alltså! Tyckte det gick jättelångsamt. Så kom jag på att vända allt och sticka dubbelstickning som designkatrina visat i sin blogg. Nåja, det gick väl lite fortare men inte fort nog. Beslöt mig för att göra en lång historia kort, repade allt till hällappens början, stickade hälarna var för sig och därefter stickar jag nu båda sockorna på magic loop. Yes så fort det går! Känner att jag fattat ett jättebra beslut. Nu kanske sokorna blir färdiga innan jag kastar mig över vantarna med fornnordiskt mönster. Garnaffären jag anlitar har semesterstängt till 11 aug. men kanske kan jag hitta något lämpligt garn på annat sätt, har mycket garn men inte som räcker till vantar!

4 comments:

Heidi said...

Jag tycker att båda babysockarna var jättesöta! Visst var dom rosa väldigt flickaktigt söta, men dom blå var inte dumma dom heller:)

det är det där med att prova nya saker. att sticka 2 par sockar samtidigt är attraktivt för många, eftersom 2nd socksyndrome är tämligen vanligt. och ibland måste man prova olika tekniker för att se vilken teknik som passar ens personliga preferenser bäst:)

Eva S said...

Så fina små sockor! Ser ut att vara en bra modell.

Ted said...

Va bra!

Anonymous said...

Stickar disktrasor och sockor till Morden i Midsommer. Vadå sista avsnittet.. Visas i både program SVT-TV3-TV8. Försöker att inte missa något. Du är flitig och gör fina alster som alltid!
Ha det bra. /Ella.