Wednesday, October 22, 2014

Något för stora och små

Några mössor och två par vantar har det blivit av mina udda garner i hyllan. Skönt att få lite mer plats så jag kan köpa mer och lägga dit....  Några av oss på stick-caféet stickar till ensamkommande barn från t ex Syrien och det är roligt att kunna hjälpa till med lite stickat.

Så har vi haft vår Sticklördag på SMHI igen. I år var det 60 deltagare, alla sticksugna och garntokiga. Linda, Åsa och Vanja och Inger kom med sina garner och det blev en hel del sålt under dagen.
 Här är Åsa och Vanja från Stortorgets handarbeten som visar upp vad vi kan göra av garn till jul! Lite tidigt men man måste ju vara ute i god tid.
Jag har också stickat ett par långa strumpor med flätor till en väninna som varit med i vårt gäng tidigare men av hälsoskäl inte är med längre. Garnet var Zauberball och i härliga blå nyanser. I mönstret från en tidning hade angivits ett annat garn, så jag fick räkna om och lägga till lite men resultatet blev i alla fall gott. Hoppas de värmer henne i vinter!

3 comments:

Heidi said...

Så omtänksamt av dig att sticka både till ensamkommande flyktingbarn (som med all säkerhet uppskattar fina, varma mössor när kylan kommer), och ett par fina sockar till din väninna:)

så kul med ett stickcafé med så många deltagare! Det måste ju verkligen vara en upplevelse:)

Anonymous said...

En underbar dag!Kram./ Ella.

Pysselfarmor said...

Visst är det fantastiskt med så stora stickcaféer tänk vilket intresse det blivit för hantverk. På Nordiska museets stickcafé var det ca 125 personer senast.
ha det gott!