Thursday, January 29, 2015

På stickorna just nu..
Önskar alla ett gott nytt stickår! Har inte varit inne och skrivit sedan före jul och varför kan jag inte förklara. Det bara blir så ibland. Stickat har jag däremot ganska mycket. 2 par dubbelstickade herrvantar har blivit till, samma mönster som det jag kallar för Britta men nu kallar jag herrvantarna för Johan 162!
Ja, det är egentligen 2 par vantar till klara, ett par blåklintsvantar, mönster av Eva-Lotta Staffas och ett par egen modell lite vikinga-runskriftsinspirerade stickade i Sterk och dubbelstickade. Ursköna och varma, barnbarnet ville genast ha dem. De är dock lite stora än så länge men jag uppmanade henne att rita eget mönster - så kvickt som bara den hade hon ritat rutmönster med hjärta och kryss och vante där man ser hur hon tänkt placera hjärtat! Kanske en ny designer?
Det är väl bara att börja sticka till henne.....

Ska också börja på en 5-timmarskofta med lite twist över. Få se vad det blir av det hela. Det är ju ännu så länge inte så kallt här men barnbarnen ska till fjälls vad det lider så jag antar att det behövs varmt om händerna.

3 comments:

frisky frog said...

Superfina!
/kram

Heidi said...

Så fina dom är!!

Katrina Eriksson Lidén said...

Åh du gör så fina dubbelstickade vantar! Du har verkligen kommit in i det. Kul med mönstren. Egna mönster? Fina. Får se när jag kommer igång igen, svårt att koncentrera sig med en liten som är överallt. ☺