Friday, March 27, 2015

Tunn tröja och vantar igen

Så här blev den tunna tröjan stickad i Solkustens entrådiga ullgarn. Jag fick lov att nysta alla 4 hg var för sig för att få fram det ljusa garnet i ett nystan. Sonen ville ha sin tröja ljus upptill och mörkare nedtill. På beskrivningen var den så men stickad nedifrån och upp. Jag stickade runt uppifrån och ned och då blev det för få ljusa varv innan den mörka färgen tog vid. Jag gör inte om det ska jag säga. Sonen provade tröjan halvfärdig och nu är den skickad till honom, få se vad han tycker.
Här hemma har det varit febrigt i någon form av influensa så det har varit skönt att ha något att sticka på under tiden. Orkar inte göra så många knop för övrigt. Den här vanten är dubbelstickad och jag kallar den Gunnel 2, har gjort en Gunnel i grått och rött och jag tycker nästan det blev bättre. Tummen ser man inte men den finns där, mönstret passade precis in med handflatemönstret! Roligt när det blir så. Fic en massa garn och bidrag till garn på min födelsedag så nu jobbar hjärnan febrilt med idéer om vad jag ska göra. Blir nog en kofta till mig till sommaren.

5 comments:

Heidi said...

Så fint du har stickat! både tröjan och vantarna är jättefina!!

sinneskatten said...

Den tröjan är super fin!

Margareta Blästa said...

Det enkla är ofta det vackra, även om det inte var lätt att få till den med tanke på ljust och mörkt.
Snyggt

Eva S said...

Den tröjan ser ut att vara riktigt härlig!

Kattis said...

Kul att du fortsätter dubbelsticka vantar! Väldigt fin tröja också. Jag har slutfört en dubbelstickning för första gången på flera år nu. Kanske det blir vantar så småningom för mig med!